divendres, 20 de gener del 2017

QUÈ TÉ AGUSTINA BRINES CONTRA EUPV?

La gerent de Divalterra no vol a la diputada provincial d'EUPV al consell d'administració de l'empresa pública. Almenys és el que ha denunciat la vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, d'EUPV, qui ha acusat a l'actual gerent Divalterra de voler "apartar-la" del consell d'administració de l'empresa pública per ser una persona "incòmoda" i per "haver rebentat el contracte per a exercir l'acusació particular en les peces d'Imelsa per un preu de 635.250 euros", que qualifica "d'un presumpte 'pelotazo'".
Confiem que la política simatera, qui es manté al dia del que passa al seu poble a través d'habituals telefonades amb el portaveu municipal del Bloc, Vicent Ribera, no tinga res contra l'alcalde d'EUPV, tot i que fins ara no està sent massa complaent amb les peticions que se li han cursat.

La diputada Pérez Garijo, qui va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció la denúncia del posteriorment conegut com a 'cas Taula', ha explicat en un comunicat que va apostar des del principi perquè es personara en la causa el personal jurídic propi de la corporació provincial, com havien fet la Generalitat i l'Ajuntament de València.
Respecte a la consulta de Divalterra al jutge sobre el lliurament de la documentació per part de la societat pública a la diputada d'EUPV, ha indicat que el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 18 s'ha pronunciat en els següents termes: "Aquest jutjat no té facultades per a pronunciar-se sobre si els qui ostenten algun càrrec en l'antiga IMELSA han de lliurar o no documents als qui són consellers (cas de Garijo), i que les actuacions no estan declarades secretes".
La representant d'EUPV en la Diputació de València ha afirmat que "el fet de no preguntar per la resta de consellers d'administració de Divalterra que es troben en la mateixa situació processal, deixa patent la intenció d'aquest informe, que no és una altra que llevar-me d'enmig".
"I curiosament", ha prosseguit Pérez Garijo, "mentre la meua presència resulta incòmoda, els principals col·laboradors de Marcos Benavent continuen treballant en Divalterra a les ordres de l'actual gerent".
La diputada d'EUPV en la Diputació de València ha acusat a l'actual gerent de Divalterra de voler apartar-la de la seua condició de consellera per "haver rebentat el contracte per a exercir l'acusació particular en les peces de Imelsa per un preu de 635.250 euros", que qualifica "d'un presumpte 'pelotazo'".
De fet, Pérez Garijo va apostar des del principi perquè es personara el personal jurídic de la corporació provincial, com havien fet la Generalitat i l'Ajuntament de València.
La diputada provincial de la formació d'esquerres ha explicat que en els últims temps ha estat sol·licitant documentació a Divalterra "per a fer la tasca de fiscalització que em correspon com a consellera d'administració, tal com vaig fer durant la legislatura passada, però arran de la meua actitud bel·ligerant davant la licitació del supercontracte jurídic, quan vaig demanar els treballs realitzats per la lletrada Emma Ramón per a verificar si efectivament es corresponien amb el que havia facturat o no era així, se'm va denegar la informació amb l'excusa que l'havien de consultar al jutge".
Finalment, la vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, ha detallat que entre les seues sol·licituds de documentació es troben tant la còpia de l'escrit signat per Agustina Brines Sirerol en què sol·licita informe jurídic, com la còpia de l'informe jurídic esmentat, realitzat per Tomarial, així com la llista de les assessores i assessors en aquesta empresa, de membres del Consell d'Administració, així com també dels sindicats i partits des de l'any 1995, amb indicació del temps que van estar contractats, de la modalitat contractual i de la persona a la qual assessoraven.
Una petició, aquesta última, que ha sigut presentada en reiterades ocasions i que s'ha obviat per part de l'actual gerència, ja que, en opinió de Pérez Garijo, "en absolut es limiten al període en el qual Marcos Benavent va ser gerent de Imelsa", ha conclòs.