dimarts, 17 de maig del 2016

RETALLADES ZERO-ELS VERDS ACONSEGUEIX AVALS PER PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS

La coalició Retalles Zero-Els Verds en la província de València ha aconseguit reunir 4.000 avals, el doble dels necessaris per a poder concórrer a les eleccions generals del pròxim 26 de juny, segons ha informat la formació política en un comunicat.

La Llei electoral obliga a les forces extraparlamentarias a presentar el 0,1% del cens de cada província en avals per a presentar-se als comicis, per la qual cosa el seu objectiu era arreplegar 1.946 signatures. No obstant açò, "en amb prou faenes una setmana" han superat les seues expectatives i han recaptat el doble del que exigeix la normativa.

"Açò demostra que molta gent està per la redistribució de la riquesa i que el programa és just", ha destacat la candidata per València en les anteriors eleccions, Sonia Ferrando.

Per a açò, s'ha recolzat en les seues assemblees de barri i la col·laboració de voluntaris que han instal·lat taules de recollida d'avals en diversos municipis de la província com Paterna, Burjassot, Benetússer o Torrent, així com en diversos punts de la capital (Patraix, Ruzafa, Benimaclet, Marítim).

Les taules, decorades amb cartells i material de campanya, servien de punt d'informació del programa que defensa la coalició, el qual se centra en tres punts principals: redistribució de la riquesa per a posar els recursos del país al servei de la ciutadania i no al servei de bancs i multinacionals; ampliació de la democràcia amb assemblees d'electors i canvi de la llei electoral per una altra més justa; sobirania nacional per a decidir sense les imposicions d'Europa o Washington; i unitat del poble treballador entre totes les nacionalitats i regions d'Espanya.

La coalició, que és d'àmbit estatal i pretén presentar-se per les 52 províncies en les quals també s'estan arreplegant signatures, suma més de 21 organitzacions i associacions de tot tipus "unint a gent molt diversa, des de professionals a intel·lectuals i gent del món de la cultura, però treballant per la mateixa alternativa. És una unitat entre iguals", explica Sonia Ferrando.

Per a la confecció de les llistes per a aquests nous comicis se celebraran assemblees en les quals es decidirà qui formarà part de la candidatura.