dimecres, 18 de maig del 2016

CALDRÀ BUSCAR NOVES FÒRMULES DE PARTICIPACIÓ

La convocatòria pública del govern local de Simat per tal d'escoltar els veïns en relació a la destinació dels 120.000 euros que li pertoquen a Simat del Pla d'Obres de la Diputació, va obtenir una resposta decebedora dijous passat: zero veïns s'han interessat per la crida del govern local. És una mala notícia que cap simater/a estiga interessada a conèixer les propostes del govern local per invertir eixa partida, ni en fer suggeriments, i ni que fóra només per escoltar. 
Una resposta com aquesta per part dels ciutadans pot portar als governants al desànim a l'hora d'obrir nous processos de participació. La reacció més immediata podria ser la de que si cap veí s'intressa pels assumptes municipals, no paga la pena obrir cap procés participatiu.
En compte d'això, Arc Iris anima al govern local a no decaure en la tasca d'obrir processos participatius i de consulta, i a buscar noves fòrmules per estimular la participació ciutadana, com ara les que proporcionen les noves tecnologies. Una consulta telemàtica a través del portal web municipal amb els sistemes d'identificació disponibles, o una bústia de suggeriments telemàtica podria incentivar les aportacions ciutadanes. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo sóc del pensar de qui si la gent no ha anat ha segut per algún motiu. Qui so ha de fer mirar son els dirigents, que estan fent o que està passant per aquesta apatia de la ciudadania? Al menos en el que a mi respecte es fàcil, tinc la sensació de que les coses estan més que decidides entre tres persones i aquestes reunions son un paripé que la gent no estem dispostos a fer de palmeros i qui realment les convoca no creu en elles. Tinc que dir que sóc partidari de la participació ciudadana però sincera, que s'escolte a la gent i que es pregunte a la gent, però realment que després es faça el que la gent a decidit i no es canvie.

Anònim ha dit...

Canvien els partits pero no els pensamets, ara resulta que si no hi participa ningun ciutatá es culpa d´aquestos.
No serà que alguna cosa no s´esta fent be ?

Auto crítica 0