diumenge, 13 de desembre del 2015

ALBERTO GARZÓN PREN OXIGEN A VALÈNCIA


El candidat d'Unitat Popular (UP) a la presidència del Govern, Alberto Garzón, s'ha mostrat convençut que aquesta opció està "en alça" malgrat estar patint una "campanya amb pals en les rodes i exclusió" i ha acusat als partits polítics, tant als tradicionals com als anomenats emergents, d'usar "l'estratègia del vot útil". "El vot útil és vella política i ha servit per a consolidar les retallades i convertir vots d'esquerra en vots d'oligarquia".
El representant d'Esquerra Unida ha realitzat aquestes manifestacions a València, on ha participat en un míting en el Poliesportiu del Cabanyal -que ha congregat a prop de 2.500 persones-, en el qual ha estat acompanyat pels candidats d'EUPV-UP al Congrés dels Diputats i al Senat, Ricardo Sixto i Lorena Ruiz, i la número 2 de la candidatura a la cambra baixa, Roser Maestro.
Alberto Garzón ha recordat durant la seua intervenció la seua trobada aquest matí de camí a València en l'AVE amb el candidat del PSOE, Pedro Sánchez. "Quan l'he vist m'ha recordat al 135 i a l'estratègia del vot útil; entenc que el PSOE ho faça, la porta utilitzant 30 anys, però em sorprèn que també la usen aquells partits que diuen que volen regeneració democràtica·".
Enfront d'açò, ha asseverat que Unitat Popular-Esquerra Unida desitja "el vot útil i determinant de les classes populars, dels qui no arriben a fi de mes, de les dones doblement explotades, dels nostres majors". "Pot haver-hi un vot més útil i més bell que votar a qui se sap què va a fer després del 20 de desembre?, s'ha preguntat el candidat, qui ha insistit en què UP-IU es manté en les seues posicions d'esquerres mentre les quatre formacions del "debat a quatre que no molestava a la CEOE corren cap al centre".
Ha presumit de ser l'única candidatura els integrants de la qual han sigut triats per la ciutadania "sense mercat de fitxatges". " Tenim alguna cosa que és innegociable, els valors; nosaltres no entrem a oferir la política com a espai mercantil, un producte a un preu, sinó que la política té a veure amb l'educació pública, les condicions laborals i per açò no caem en l'espectacularització". "Volem vèncer per a transformar la societat, però vèncer convencent, no enganyant. No hi ha liders suprems, som tots o totes o no hi ha ningú", ha sentenciat.
En aquest sentit, ha posat com a exemple que tots eixos partits -PP, PSOE, Podem i Ciutadans-, "després del seu gir al centre", defensen un mercat lliure de l'energia. "Però nosaltres no, nosaltres defensem nacionalitzar les empreses estratègiques perquè hi haja instruments perquè els governs no hagen de demanar permís als poders". "No es pot dir volem una societat verda i dir que volem capitalisme, no es pot", ha asseverat.
Garzón ha subratllat l'accent feminista del seu discurs -en l'obertura del míting s'ha guardat un minut de silenci per les 64 víctimes de la violència de gènere en el que va d'any i també s'ha recordat als dos policies morts a Kabul- en dirigir-se al líder de Ciutadans, Albert Rivera, per a recordar-li que "les dones no demanen permís" per a reivindicar els seus drets.
D'altra banda, ha reivindicat el valor de la memòria històrica: "Venim des de lluny, però no per a fer un museu de la història, sinó per a aprendre dels nostres avantpassats que van lluitar pels drets socials, que no cauen del cel". En aquest punt, ha agregat que "la Transició no va ser la Revolució dels Clavells de Portugal i l'oligarquia del franquisme va seguir sent l'oligarquia de la democràcia i per açò no necessitem una segona transició, sinó una projecte constituent".
"No volem que després de les eleccions uns quants partits es reunisquen en un despatx sinó que la gent senzilla puga cridar què vol per a la Constitució, perquè no es posen els interessos dels grans bancs per sobre de l'educació o la sanitat", ha manifestat.
"Que ens vulguen excloure del debat polític general -ha prosseguit- té a veure amb que som un esquerra incòmoda, que mai s'ha agenollat ni davant el poder econòmic ni l'eclesiàstic. En aquest país el principal problema és que no governen els qui es presenten a les eleccions, sinó l'oligarquia que s'amaga darrere d'aquest teatre de titelles". I ha reiterat que "si en aquests quatre anys hagueren substituït a Mariano Rajoy per Florentino Pérez, ens hauríem estalviat l'intermediari".
Garzón ha retret el "cinisme" que suposa dir que no es pot rescatar als desnonats però sí a les autopistes o als bancs i ha considerat que "no és un problema econòmic, sinó de voluntat política". " En aquesta crisi els rics han governat per a posar l'Estat al seu servei i omplir-se les butxaques, que molt patriotisme però després tenen els comptes en l'estranger", ha enlletgit el candidat qui ha citat a Machado en apuntar que "en els tràngols durs el senyoret invoca a la pàtria i la ven".
Al seu semblar, "el que cal fer és just el contrari: posar en Estat al servei de la classes populars", ja que "l'oligarquia té empleats a Mariano Rajoy, a la resta del consell de ministres i a la resta de partits que han estat fent sempre el mateix".
Alberto Garzón ha advertit que "tota la regeneració política no passa per canviar als qui tenen cabells blancs per uns altres que no en tenen, sinó per democratitzar l'economia". Ací ha advocat per lluitar per una "democràcia real" que incloga "una educació laica i gratuïta", defensar als éssers humans "no com a recursos humans, sinó com a persones que dominen l'economia i no a l'inrevés".
Finalment, ha manifestat que "l'alegria també és un projecte polític". "Pot haver-hi un temps de tenebres però sabem també que podem frenar-ho si treballem junts", ha rematat.