divendres, 13 de novembre del 2015

LA TRAIL SÈRIES CONVERTIRÀ SIMAT EN ESCENARI D'UN ESPECTACLE ESPORTIU


Amb més de 25 anys d'antiguitat, el Club de Córrer La Llebre de Simat, un dels Clubs més importants a la Comunitat Valenciana pel que fa a l'atletisme "amateur", ha donat un pas més i ha creat la Simat Trail Series, tres carreres per la muntanya totalment diferents, la primera Marxa senderista (no competitiva), una segona prova anomenada Sprint Vertical, i la tercera, un Trail de 17 km 500 m per muntanya.
La Simat Trail Series es celebrarà el 6 de desembre de 2015, amb sortida des de la Plaça de l'Ajuntament a les 08:00 per a la modalitat Marxa, 08:05 per al "Sprint Vertical Massís del Toro", una prova única a nivell nacional, atés que al no tenir la distància reglamentària del Quilòmetre Vertical, es decideix retallar distància, passant dels 4 km oficials a la distància d'1 km 460 m i uns percentatges de pendent de més del 42% i amb una mitjana del 33%, i amb sortida individual cronometrada, fent-se moltíssim més espectacular i dura. Destacar que tots els assistents com a públic la poden presenciar íntegrament, ja que des de la zona d'eixida s'observa tot el recorregut. Les alres proves seran retransmeses en directe mitjançant una pantalla a la zona d'eixida i gravada des de l'aire amb un parapent a motor. A aquesta prova ja han confirmat l’assistència alguns dels millors atletes de curses per muntanya de la Comunitat Valenciana com José Antonio Quilis, Carlos Pascual, Oscar Pérez, Emili Sellés, els dos medalles d'or en els passats Mundials Sky Games celebrats a la Ribagorça, Ignasi Cardona i Angel Llorens, el campió d'Espanya de Quilòmetre Vertical Olegario Alario, i equips tan importants com Mur i Castell-Tuga, Running Team, i SM Club Atletisme Marató de Crevillent, entre altres.
A més, Club de Córrer La Llebre, innovador com sempre, ha volgut donar opció a aquells corredors més complets en diferents disciplines, creant la Combinada, on un corredor realitzaria dues proves, Sprint i Trail, sent el temps final la suma de temps de les dues proves. Totes es disputen en el terme municipal de Simat de la Valldigna amb un 100% de terreny forestal.
Des de la seva creació, el Club de Club de Córrer La Llebre ha estat organitzant carreres populars, amb uns èxits indiscutibles pel que fa a assistència de participants, arribant a assolir els més de 1200 corredors, i uns èxits organitzatius fregant la perfecció.
"Córrer per la muntanya, camp, entrenar amb la BTT o un simple passeig pels nostres paratges, preparar aquests reptes que ens proposem és la nostra passió. Per aquesta raó, molts de nosaltres vam prendre la decisió d'organitzar una prova en el nostre poble, les nostres muntanyes. Aquesta decisió mai és fàcil, ja que sempre va acompanyada d'una sèrie de dificultats que només són superables amb constància i molta feina", afirmen fonts del club.
Ateses les noves tendències existents en l'actualitat, i la demanda que hi havia al club, el 2010 es decideix crear una nova secció, el que va passar a denominar-se La Llebre Trail, una secció en què tots els seus components comencen a fer proves per muntanya, assistint a les proves més importants en l'àmbit nacional (Campionats d'Espanya de Quilòmetre Vertical, Campionats Autonòmics i d'Espanya de Clubs, Andorra Ultra Trail, MIM ...).
Aquesta secció, amb tan sols 1 any i mig des de la seva creació, ja ha recollit uns èxits indiscutibles, com els títols aconseguits en el Campionat d'Espanya de Quilòmetre Vertical, la Copa d'Espanya de Quilòmetre Vertical, un 5è lloc en l’Andorra Ultra Trail (Ultra iniciàtic), un subcampionat autonòmic, victòries en el Ultra Trail El Rincón, o tots els diferents pòdiums que s'han aconseguit en proves més populars però no menys dures i importants com Carrícola, Xàtiva, l'Orxa ..., així com la inclusió de dos dels nostres components en la Selecció Valenciana de Curses per Muntanya.
El Trail
I finalment, el 6 de desembre es donarà eixida al Trail a les 10:00 amb un recorregut de 17 km i 500 m i amb un desnivell positiu de 750 m, transcorrent per camins històrics de la població de Simat de la Valldigna. El temps d'aquesta prova més la suma de l'Sprint Vertical donaria al primer guanyador de la combinada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Anim Llebrencs. Gent aixina fa gran a un poble. Treballant desde la sombra.