diumenge, 29 de novembre del 2015

FRANCISCO TEODORO RETORNA AL MONESTIR


La Fundació Jaume II va anunciar fa uns mesos que retria homenatge al fotògraf Francisco Teodoro, qui va morir de forma sobtada fa tot just un any, i ha complit. Este divendres s'ha inaugurat al monestri una exposició on s'exhibeix part de les instantànies del fotògraf de Tavernes. A l'acte, a més d'autoritats de tots els municipis de la Valldigna i nombrosos amics del fotògraf, i van estar presents els seus familiars.
Francisco Teodoro era un enamorar del monestir i no va deixar de fotografiar-lo fins a la seua sobtada defunció el 5 de novembre de 2014. En gener el Patronat de la Fundació Jaume II El Just va anunciar una exposició d'una selecció de les seues fotografies, i ara s'ha inaugurat.
El testimoni en imatges de la història recent de la Valldigna que ha deixat Francisco Teodoro és immens i l'expossició només en recull una part ben significativa. Però no només el patrimoni, sinó que pràcticament tots els esdeveniments de tota mena van estar immortalitzats pel fotògraf, i pràcticament tot el procés de recuperació del monestir es pot reconstruir pas per pas a través de les seues imatges. Però va ser el monestir el que va captar gran part de l'atenció del fotòfraf i una immensa part de la seua obra està centrada al monument: de dia, de nit, amb gent, sense gent, detalls, actes, visites, obres... Una selecció d'aquestes instantànies és la que mostra ara la Fundació en homenatge al fotògraf.