dissabte, 12 de setembre del 2015

VÍCTOR MANSANET RECLAMA CANVIS ALS ESTATUTS DE LA MANCOMUNITAT DE LA SAFOR

Els alcaldes independents d'Almoines, Ador, Guardamar i Piles, el de Ciutadans de Barx, i el d'EUPV de Simat compartiran una vocalia a la junta de govern de la Mancomunitat de la Safor, constituïda este divendres.
Víctor Mansanet, alcalde de Simat, ha expressat el seu agraïment a Compromís i PSPV-PSOE per haver arribat a un consens “per fer més fluid el treball en l’entitat comarcal”, però es mostra crític amb els seus estatuts. “Pense que el ple de la Mancomunitat hauria de proposar democratitzar els estatuts i fer-los més participatius no només a les organitzacions polítiques, sinó també a les organitzacions socials”, sosté l’alcalde de Simat.
Mansanet ha declarat que la Mancomunitat de la Safor “és un instrument molt útil per a apropar serveis públics de qualitat a la ciutadania”, i en aquest sentit ha afegit que “hauríem de potenciar no només els serveis per a garantir el benestar social de tots els saforencs, sinó també les polítiques de promoció i foment del treball a fi pal·liar la greu crisi laboral i econòmica que pateix la nostra comarca”. L’alcalde simater, qui aposta per incloure el Monestir de Simat i el ric patrimoni natural d’aquest poble, en l’oferta cultural no només de la comarca, sinó també de l’Ajuntament de Gandia, l’únic municipi que, ara per ara, no forma part de la Mancomunitat, estarà acompanyat en la Mancomunitat de la Safor pel regidor de Compromís, Vicent Ribera, primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Simat.
En la sessió constitutiva de divendres, 11 de setembre, el ple de la Mancomunitat ha elegit per unanimitat l’alcalde de l’Alqueria de la Comtessa, Salvador Femenia (PSOE), president. L’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis (Compromís), exercirà de vicepresident primer durant els pròxims dos anys, mentre que Pep Mascarell (PP), alcalde d’Almiserà, ocupa la segona vicepresidència, segons el pacte signat pels tres partits aquesta mateixa setmana.