dissabte, 5 de setembre del 2015

EUPV CONDEMNA L'ACTE VANDÀLIC CONTRA EL MONUMENT DE L'APLEC EXCURSIONISTA

El portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià a Simat (EUPV), Víctor Mansanet, ha condemnat en nom de la seua organització política, l’acte vandàlic que es va perpetrar fa uns dies contra el monument al 33 Aplec Excursionista dels Països Catalans, que se celebrà a Benifairó i Simat de la Valldigna del 4 al 8 de desembre del 2009. Un desaprensius van ruixar amb pintura negra la cara de la llosa de marbre on figura el text escolpit que commemora l’esmentat esdeveniment. El monument està ubicat en el jardí exterior del Monestir de Simat i recorda l’event, en què van participar nombroses persones no només de Simat i el País Valencià, sinó també de la resta dels Països Catalans.
“No és un monument polític, sinó que representa una fita important del senderisme i un símbol eregit en nom de la cultura i l’amistat dels pobles que constitueixen el nostre territori”, indica Víctor Mansanet. Tot i que els danys materials són molt poc importants, “el fet constata la incultura i l’incivisme d’uns pocs subjectes, els quals no representen res ni ningú”, assenyala el dirigent  esquerrà. Mansanet, que exerceix d’alcalde a Simat des del passat 13 de juny, assegura que el monument serà netejat i “tindrà una ubicació més visible, atés la importància d’aquella trobada”.
L’Aplec Excursionista dels Països Catalans se celebra anualment en un lloc dels territoris de parla catalana i sol coincidir amb algun pont festiu. A més d’excursions, l’Aplec incorpora altres activitats, com ara concerts, conferències, visites culturals i el sopar de comiat. Aquesta experiència s’inicià l’any 1977 al Tossal dels Tres Reis, al massís dels Ports de Tortosa-Beseit, concretament en un punt en què conflueixen els límits administratius del Principat de Catalunya, la comunitat autònoma d’Aragó i el País Valencià. L’Aplec de 2015 se celebrarà a Pedreguer, la Marina Alta, el pròxim mes de desembre
.