dimarts, 21 de juliol del 2015

APATXES

Gerónimo (1886)
El Govern d'EUA està a punt de permetre que una gegantesca companyia minera internacional excave un bellíssim territori sagrat per a la tribu Apatxe des de temps ancestrals. Però si les nostres veus acompanyen als seus líders en la seua marxa cap a Washington DC aquesta setmana, podem ajudar a bloquejar aquest escandalós acord. 


Són molts els Governs al voltant del món que carreguen a les seues esquenes amb un vergonyós historial d'abusos sobre els pobles indígenes. Però els Apatxe no s'han quedat de braços plegats veient com legisladors nord-americans vinculats a interessos miners tiren del fil per a permetre l'obertura d'una mina. I la seua pressió està funcionant : Ja han aconseguit que el Congrés òbriga la porta a reconsiderar el projecte. 

En poques hores els capdavanters Apatxe es trobaran amb els legisladors. Si som suficients els que recolzem avui el seu valent crit, el nostre devessall de veus enfortirà la seua determinació a preservar el seu patrimoni sagrat, alhora que deixem ben clar als Governs de tot el món que les terres i la cultura dels pobles indígenes no estan en venda.