dilluns, 29 de juny del 2015

EL MONESTIR ENTRA A FORMAR PART D'UNA RUTA EUROPEA DEL CÍSTER

El Monestir de la Valldigna ja forma part de la Ruta Europea del Cister, després de l'acceptació de la sol·licitud d'adhesió a la Carta Europea de les Abadies i Llocs Cistercencs per part de l'Assemblea General de Clairvaux 2015. En aquesta assemblea la Comissió internacional, integrada per representants de Monestirs de Cister de 13 països europeus, va decidir acceptar la inclusió, que havia sol·licitat la Fundació Jaume II el Just, tal com va anunciar el llavors president de la Generalitat, Alberto Fabra, al gener durant l'acte d'inauguració de les obres del Palau de l'Abad, que formen part del Monestir de Santa María de la Valldigna. 
 Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el cenobi de la Valldigna és un referent de turisme cultural de la Comunitat Valenciana i s'integra en les rutes de turisme cultural internacional. En 2014 va rebre 56.479 visitants, un 18,80 per cent d'ells estrangers. Les visites al Real Monestir s'han completat amb el Centre d'Interpretació de la Valldigna, situat en la Almàssera i que ofereix una visió de la història i la vida en el mateix, abans de la desamortització de Mendizábal i de la posterior recuperació del cenobi per part de la Generalitat Valenciana. Aquest Centre d'Interpretació va ser inaugurat el gener passat per Alberto Fabra. 
El Refectori és una altra de les zones del Monestir que s'ha convertit durant aquests tres últims anys en una sala d'exposicions temporals amb programació permanent i que "ha dotat al recinte d'activitat cultural de forma continuada i ha afavorit que cada visita al Monestir resulte una experiència diferent a l'anterior". A més, la Fundació Jaume II el Just manté activitats consolidades com els concerts 'Juliol Musical al Monestir Valldigna' que se celebraran els dies 17 i 18 de juliol. De la mateixa manera, els dies 8, 9 i 10 de setembre, se celebrarà el 'X Curs D'Especialització D'Història Medieval: Les fonts històriques i la seua anàlisi documental'.