dissabte, 25 d’abril del 2015

EUPV PRESENTA LA SEUA CANDIDATURA


EUPV de Simat ha presentat este divendres la seua candidatura en un acte celebrat a la Casa de la Cultura. La llista està integrada per simpatitzants d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i gent independent de l’esquerra local, amb majoria de dones, i concorre a les pròximes eleccions sota l’única sigla d’EU amb l’objectiu de “guanyar Simat per transformar la nostra realitat”, segons Víctor Mansanet, regidor i persona que encapçala la llista, qui declara que “ens preocupa enormement la precària situació laboral i econòmica que pateix el nostre poble i la degradació del benestar social, i nosaltres volem aportar-hi solucions amb la complicitat de la ciutadania”. La candidatura serà presentada avui (divendres, 24 d’abril de 2015), a les 7:30 de la vesprada,en la Casa de la Cultura de Simat.
Un video de vint minuts amb un recorregut per la història de la lluita de l'esquerra per Simat, el País Valencià el món va commoure al públic. 
L’organització que lidera Víctor Mansanet, periodista, escriptor i exsecretari de Cultura de l’executiva de País d’EU, està integrada per  gent jove, professional i “preparada per assumir el govern local”, assegura  el dirigent de la coalició d’esquerres. Entre els primers llocs de la llista, figura amb el número 2 la professora de Secundària, Marisa Solanes; amb el número 3, l’infermera Ma. José Gregori; amb el número quatre, Inés Coronel, de Podemos, titulada en Biblioteconomia i Documentació; en cinqué lloc, el periodista José Vicente Perales; i amb sisena posició Almudena Donet, assessora laboral. Les persones més joves de la candidatura són dos dones, Carolina Clemente (31 anys) i Débora Cabanes (33 anys). També hi figuren Rosa Alemany, comptable d’empresa, i una representant de la colònia estrangera, Vesenka Dobrova, de nacionalitat búlgara.
Propostes de programa
EU Simat recull en el seu programa una iniciativa que va presentar per mitjà d’una moció en 2014: la creació d’un banc de terres, amb “la participació de propietaris de parcel·les agrícoles que en l’actualitat no es conreen o estan ermes”. L’organització d’esquerres proposa “un rigorós estudi per a registrar, si cal, una empresa agrícola de caràcter municipal o mixta, una cooperativa de treballadors i treballadores del camp contractats per l’Ajuntament en col·laboració amb el SERVEF, i l’obertura d’una borsa de treball per a persones sense subsidi i amb risc d’exclusió social”. L’edil esquerrà pensa que “en moments de crisi, els administradors i gestors municipals han de tenir coratge i ser imaginatius”. L’economia local s’enfonsà a causa del tancament de les dos cooperatives locals fa quasi quatre anys.EU Simat proposa, entre altres mesures de tipus laboral i econòmic, “aprofitar el potencial turístic que té el municipi per mitjà no només de l’activació dels nostres recursos culturals —el Monestir de Simat, l’antiga mesquita àrab de la Xara—, sinó també del riquíssim patrimoni natural”. L’equip que lidera Mansanet pretén incentivar el sector productiu amb “mesures que ajuden a activar la iniciativa turística”, especialment cultural i d’interior, per a la qual cosa EU Simat ha elaborat un pla per a desenvolupar el turisme rural en què destaca “la restauració de cases en desús o abandonades del nucli antic per ofertar apartaments turístics rurals”, informa Mansanet. “Simat ocupa un lloc geostratègic molt important”, assegura, ja que se situa al centre del triangle turístic que formen els municipis de Cullera, Gandia i Xàtiva.