dimecres, 11 de febrer del 2015

FISCALIA OBRI DILIGÈNCIES PER LES BOMBETES LED DE LA DIPUTACIÓ

Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències per a investigar la contractació de les bombetes led per part de la Diputació de València,, segons ha informat en un comunicat la diputada d'EUPV en la corporació, Rosa Pérez Garijo, qui va portar al fiscal la documentació del procés i que considera que la decisió del ministeri públic és una "resposta lògica" a la denúncia que va formular el seu grup.

Rosa Pérez Garijo va aportar el passat mes de gener a Fiscalia la documentació sobre aquest procés i va recordar en eixe moment que EUPV ja havia sol·licitat la "paralització" d'aquest pla de bombetes led en considerar que presentava "greus problemes tècnics" i la seua adjudicació "dubtes administratius".

En un comunicat, la diputada d'EUPV ha afirmat que "no es tracta per res d'un tema menor" ja que "després de revisar durant més de dos anys tot el procés i contrastar detalladament tots els expedients als quals hem pogut tenir accés, tenim clar que hi ha un gran conjunt d'imprecisions i possibles irregularitats administratives que envolten tot el pla".

"Sabem, perquè ell mateix ho ha reconegut públicament, que el president de la Diputació es va reunir prèviament amb una de les empreses adjudicatàries", ha assegurat la diputada provincial, qui ha afegit que eixa companyia "és la màxima beneficiària del contracte malgrat oferir només la meitat dels lots i malgrat només obtenir la puntuació més alta en un d'ells, amb unes bombetes de mitjana més cares que les altres opcions".

D'igual manera, ha subratllat que coneixen que "càrrecs del PP propers al president han treballat com a comercials per a Inelcom". "Els assegure que els serà difícil trobar un exemple més clar d'intentar posar la legislació i els procediments administratius públics al servei d'un interès i un capritx privat. Serà molt difícil trobar les urgències i imprecisions documentals existents en l'expedient amb l'únic objectiu d'obeir l'aparent ordre de Rus: de traure-ho avance com siga", ha considerat la diputada provincial.

Al seu judici, "no és normal que un contracte així es publique en el BOP amb només quatre dies de termini. No és normal que els plecs tècnics s'aproven sense la presència del representant tècnic especialitzat que forma part de la comissió. I no és normal que Xàtiva haja gastat prop de 850.000 euros en led".

"I per si no fos poc quan va acabar el pla i sobraven fons van decidir unilateralment i sense passar-ho per cap òrgan col·legiat modificar les finalitats i objectius de la partida pressupostària per a repartir directament els diners als municipis que seguisquen comprant led", ha assegurat Rosa Pérez Garijo.

La representant d'EUPV en la corporació ha recalcat que hi ha "una excepció important", que és que en la segona fase "de decisió unilateral del PP i sense cap tipus de criteri valoratiu entre municipis, casualment, perquè ací tot sembla casualitat, l'empresa de Xàtiva ix encara més beneficiada que en l'anterior procés, sumant més del doble de diners rebuts que les altres quatre empreses juntes".

1 comentari:

Gent de Simat ha dit...

Eixa es la opinio de la persona que ha fet la denuncia, que no vol dir que tinga rao. Ara sera la Justicia qui tindra que dir si s'admet a tramit o no i si es delicte o no. I una altra cosa, si s'estalvia o no.