dissabte, 17 de maig del 2014

MULTITUDINÀRIA VOLTA CICLOTURÍSTICA A LA VALLDIGNA


La dissetena edició de la Volta Cicloturística a la Valldigna ha superat amb escreix la participació de l'any passat. Vora quatre-centes persones (285 en 2013), han fet el recorregut organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, Creu Roja, Protecció Civil, Agrupament Escolta Valldigna i Grup Muntanya Valldigna, i la Policia Local de Tavernes i Simat.
A les 10 del matí han eixit els ciclistes de la plaça Major de Tavernes i després d'una volta al poble han agafat el camí del Pla en direcció a Simat, on han esmorzat a la Font Gran. El llit del riu Vaca ha estat habilitat com a garatge de les bicicletes durant l'esmorzar. En acabar, guiats per la policia de Simat, han fet una volta al poble ipel camí del Mig de l’Hortahan anat a Benifairó. Pel carrer de Baix s'han dirigit al poliesportiu, on han fet un descans.
La tornada s'ha fet pel camí del Castell, camí del Pla, Matadero, Lepant i s’ha acabat en l’esplanada del poliesportiu municipal de Tavernes. L’objectiu de la Volta és conscienciar tothom de l’ús de la bicicleta de forma quotidiana com a mitjà de transport barat i no contaminant. Gaudir dels paratges naturals de la vall, que els més menuts vegen i coneguen zones emblemàtiques com el Molí del Pla, Font Gran de Simat, monestir, riu Vaca al seu pas pel terme de Benifairó i les vistes de la vall des de la zona del Pla i l’Ombria.