dimarts, 18 de febrer del 2014

VORA 200 EXTREBALLADORS DE LA COSIVA ESTAN ENCARA ESPERANT ELS SALARIS DEL FOGASA


Dos anys i tres mesos després del tancament de la cooperativa Cosiva de Simat després de l'inici del concurs de creditors, entre 150 i 200 extreballadors estan encara esperant que el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) liquide els salaris i finiquitos que se'ls va quedar pendent, segons han denunciat a Arc Iris els afectats. Les quantitats oscil·len entre els 600 i 2.000 euros. 
A això cal afegir la resolució de la demanda que van interposar uns 300 llauradors i socis als qui se'ls va deixar de pagar la collita de taronges de l'any 2011. 
La Cosiva va entrar en concurs de creditors a finals de 2011 després de diversos intents infructuosos de mantindre l'activitat i evitar el tancament. No obstant, al remat va resultar inevitable que el 13 de desembre de 2011 un jutjat del mercantil de València declarara l'obertura del concurs de creditors amb uns deutes pendents eren de 3,7 milions d'euros.
A més a més, el tacament de la Cosiva va coincidir amb el de l'altra cooperativa simatera, agreujant la situació econòmica del municipi.