dimecres, 30 d’octubre del 2013

ELS ALUMNES DELS INSTITUTS DE TAVERNES PODRAN FER A GANDIA LES PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Els estudiants de cinc instituts, d’Oliva i Tavernes de la Valldigna, podran fer la selectivitat en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, gràcies a la col·laboració entre els ajuntaments dels dos municipis i la universitat, que han sabut respondre a les reivindicacions d’estos centres educatius. D’esta manera, els estudiants no s’hauran de desplaçar al Campus de Vera, estalviaran temps, i guanyaran en tranquil·litat. Els centres que se’n beneficien són: IES Gabriel Ciscar d’Oliva, IES Gregori Maians d’Oliva, Col·legi San José de la Montaña d’Oliva, IES Jaume II el Just de Tavernes de Valldigna, i IES La Valldigna de Tavernes de Valldigna. En total cada any presenten aproximadament 190 estudiants.
Segons explica José Mas, coordinador de la selectivitat de la Universitat Politècnica de València, el Campus de Gandia passarà d’acollir un tribunal a acollir-ne dos, i ocuparà la majoria de les aules disponibles. Es tracta d’un esforç organitzatiu i pressupostari amb el qual es vol facilitar als estudiants que realitzen estes proves amb èxit. ‘Fins ara no s’havia pogut fer, perquè les proves d’accés a la universitat coincidien amb els exàmens dels estudiants del Campus de Gandia. Amb els graus, els exàmens s’avancen i hem treballat conjuntament per a respondre a esta necessitat’, afirma Mas.
L’alcalde d’Oliva, David González, i l’alcalde de Tavernes de la Valldigna s’han reunit diverses vegades amb el director del Campus de Gandia, Pepe Pastor; la vicerectora d’alumnat de la UPV, Victòria Vivancos i el coordinador de les proves d’accés, José Mas, per a satisfer les demandes dels centres educatius. Per a l’alcalde d’Oliva, David González, “es tracta d’una magnífica notícia tant per als estudiants com per a les seues famílies”. L’alcalde ha volgut agrair a Pepe Pastor i a tot l’equip directiu de l’EPSG l’esforç realitzat per a fer açò possible. També ha agraït la tasca realitzada pels directors dels centres de secundària d’Oliva i a la regidor d’Educació, Rosanna Torres. Finalment, l’alcalde d’Oliva s’ha mostrat satisfet amb esta notícia fruit també de la col·laboració entre dos ajuntaments de la comarca com són Oliva i Tavernes.