dijous, 8 d’agost del 2013

LA FAMA ARRIBA PELS BOUS


Les festes de Simat no han trascendit més enllà del terme per la qualitat dels seus espectacles, per la seua capacitat d'atracció de visitants, per l'originalitat dels actes programats, per l'interès turístic o pel renom dels artistes contractats. Han estat els bous els qui han portat Simat a les portades dels diaris i als sumaris dels informatius. Una envestida a un retallador d'Ontinyent que s'estava exhibint als bous de carrer de Simat, i que va rebre una ferida greu a la zona genital, ha estat el que ha cridat l'atenció, a més d'una festa taurina infantil improvisada que no figurava en el programa. Si pel matí els xiquets s'iniciaven en l'art de retallar bous, la classe magistral haguera pogut continuar per la vesprada quan es va produir l'enganxada del veí d'Ontinyent, tot indicant als menuts el que els pot passar si decideixen burlar una vaca. 
És urgent que el Govern local revise el format de les festes patronals, que enguany, a més, han rebut menor afluència per haver caigut entre setmana, i que a més pare compte amb els militars que participen en lloc d'honor a les processons i es queixen de les banderes que hi ha penjades al carrer amb advertència de que cal canviar-ho.
El format festiu de Simat està esgotat, i cal algú al capdavant de la Regidoria amb capacitat d'innovar amb altres tipus d'ofertes que puguen atreure un públic distint. La música en valencià està absent. Només un dels grups de les revetlles es va dignar a tocar algunes cançons de la Gossa Sorda. Els espectacles de la plaça són caducs i trasnuitats, i amés de poca qualitat i poc de public. Un espectacle que només reunieix mig centenar de persones hauria de fer reflexionar a qualsevol polític sobre la seua continuïtat (la de l'espectacle). L'oferta infantil haguera estat acceptable de no ser per la lamentable improvisació de l'espectacle taurí. 
Les festes hui no atreuen ni als simaters absents. Cal una revisió.