divendres, 19 de juliol del 2013

LA MOSTRA "EXPRESSIONS DEL PATRIMONI ARRIBA AL MONESTIR DE SIMAT

L'antic monestir de la Valldigna acull des d'aquest divendres 19 de juliol l'exposició 'Expressions del Patrimoni, que va estar a Gandia la passada primavera. Fotografies', una mostra que recorre "la plenitud del patrimoni valencià" a través de les instantànies de 32 artistes de reconegut prestigi nacional i internacional.


La directora general de Cultura, Marta Alonso, ha assegurat que amb aquesta mostra, comissariada per la historiadora Felisa Martínez Andrés, que es va inaugurar en 2011 en el Museu de Belles arts de València i va iniciar després un recorregut per poblacions de la regió, s'uneix "contingut i continent" del patrimoni valencià en un enclavament que "forma part del nostre imaginari històric-artístic".

L'exposició, que recorre enguany la província de València de la mà del Consorci de Museus, dóna a conèixer el patrimoni valencià restaurat per tota la Comunitat al mateix temps que posa en valor la qualitat i el prestigi dels fotògrafs valencians.

Així, presenta les diferents intervencions dutes a terme en diferents elements del patrimoni, des de la Prehistòria fins al segle XX i des de la pintura mural fins a les casetes de pedra en sec, passant per les més importants intervencions en matèria arquitectònica. Al mateix temps es mostra la important aportació de l'art valencià contemporani en l'àmbit de la fotografia digital i analògica.

Un total de 32 artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, intervenen en aquest projecte mostrant la seua particular visió entorn d'aquests elements del patrimoni valencià.

Concretament, el recinte de la Valldigna mostra l'obra d'Antonio Alcaraz, Raúl Belinchón, Joaquín Bérchez, Pepe Calvo, Enrique Carrazoni, Cayetano Fernández, Mateo Gamón i María Zárraga. També participen en el projecte Alberto Adsuara, José Manuel Almerich, Paco Alcántara, Lluís Albert, Pepa Balaguer, Mira Bernabeu, Antonio Martínez Bielsa, Cayetano Fernández, Ximo Lizana, Jesús Rivera, Paco Valverde, Lluis Vicén, Sergio Belinchón, Albert Corbí, Juan García Rosell, Mtraker, José Manuel Guerrero, Francesc Jarque, Francisco Moltó, Juan Peiró, José Penalba, Pepe Sapena, El Senyor Cifrián, Vicente Tirat i Rocío Vilallonga.

D'altra banda, el Cor de la Generalitat obri aquesta nit el cicle 'Juliol Musical al Monestir' amb un programa a capela titulat 'De Viena cap a Occident' integrat per obres dels segles XIX i XX d'autors de diversos països.

Organitzat per la Fundació Jaume II el Just i CulturArts Música, amb el suport de la Mancomunitat de la Valldigna, l'edifici històric acollirà un viatge musical dirigit per Francesc Perales que començarà a Viena, frontera natural entre Orient i Occident, i seguirà per Anglaterra, Espanya, Estats Units i Suïssa.