diumenge, 14 de juliol del 2013

LA COVA DEL BOLOMOR S'EMPORTA UNA CINQUENA PART DEL PRESSUPOST PER A EXCAVACIONS


La Diputació de València continuarà aquest estiu amb les cinc intervencions arqueològiques dirigides pel Servei de Recerca Prehistòrica (SIP) en els jaciments de la Bastida dels Alcusses (Moixent), La Carència (Torís), L'Altet de Palau (La Font de la Figuera), la Lloma de Betxí (Paterna) i la Cova del Bolomor (Tavernes de la Valldigna). Els treballs compten amb una dotació econòmica de 54.000 euros. Simat, que acaba de descobrir les restes de la que podria ser una necròpoli musulmana, no té un clau per a cap excavació, ni tan sols amb estuddiants en pràctiques.

Segons ha informat la corporació provincial en un comunicat, en l'assignació pressupostària per al programa d'excavacions d'enguany també està prevista la neteja i el manteniment dels Villares (Caudete de las Fuentes), El Puntal dels *Llops (Olocau), El Senyal (Villar del Arzobispo) i La Lloma de Betxí.

Tal com expliquen els arqueòlegs del SIP, "l'estiu és el millor moment per a excavar, perquè a l'estabilitat climatològica se li uneix l'avantatge de poder comptar amb la col·laboració d'estudiants universitaris que poden completar la seua formació amb autèntic treball de camp".

El primer jaciment a llançar resultats ha sigut L'Altet de Palau a La Font de la Figuera, un assentament de l'Edat del Bronze datat entre el tercer i el segon mil·lennis abans de Crist els treballs dels quals finalitzaran la setmana pròxima. A aquest ritme, es calcula que en tres o quatre anys s'acabarà el treball de camp, que abasta uns 1.500 metres quadrats de terreny, del que han delimitat el mur defensiu que envolta el poblat i gran part de l'estructura habitada.