dimecres, 12 de juny del 2013

SIMAT TORNA A SER PUNT DE TROBADA DE LES TRES CULTURES MEDITERRÀNIES

 
El Monestir de la Valldigna acollirà este cap de setmana la novena edició de la Multaqa de les tres cultures, unes jornades organitzades per la UNESCO amb l’objectiu de promoure l’intercanvi i la convivencia entre les cultures islámica, jueua i cristiana.
Es tracta d’un esdeveniment rellevant en l’agenda cultual valenciana consistent en una trobada intercultural i interreligiós que té com a objectiu acostar al seu públic, principalment alumnesde centres educatius, el fenomen de la diversitat cultural i religiosa que caracteritza avui la nostra societat, i donar una imatge diferent, i real per descomptat, de la convivència entre les persones i les comunitats de les tres principals religions abrahàmiques.
El Centre Islàmic d’Espanya participa en el primer dia de la Multaqa amb una presentació que porta com a títol “El Yumua de l’Islam” i que serà dut a terme pel president de l’entitat, Abdelaziz Hammaoui. Així mateix participaran representants de la resta de cultures i religions, i de divendres a diumenge es desenvoluparan diverses manifestacions culturals i folclòriques, com ara una representació del Misteri d’Elx, o la Dansà dels Bastonets de la Muixeranga.