dimecres, 29 de maig del 2013

LA MOCIÓ DE CENSURA DE TAVERNES, PENDENT D'UN JUTGE



Tavernes mantindrà Jordi Juan (Bloc-Compromís) com a alcalde en no arribar a debatre's la moció de censura presentada pel PP i Karina Vercher, regidora que ha estat expulsada d'EU tot i que es manté com a edil després de recórrer esta decisió als tribunals.
Amb el suport de Vercher -que formava part de l'equip de govern-, els proposants de la moció sumen nou edils i superen en un a l'equip de govern. Tot i això, la iniciativa debatuda este dimecres no ha prosperat perquè la mesa d'edat, designada per a dirigir el plenari, no l'ha tramitat en imposar-se el vot de qualitat de la presidenta d'este òrgan, l'edil socialista, Carmen Canet. Este òrgan estava compost per la regidora més jove, la popular Carmen Alario, i la socialista Canet, de major edat. Canet assoleix ara tota la responsabilitat de no haver admés a tràmit la moció de censura, una decisió que no va adoptar ni el secretari general de la corporació.
La presidenta de la mesa d'edat ha argumentat la seua posició amb un informe jurídic encarregat per l'alcalde a un despatx d'advocats de València, que considera "inviable" que una trànsfuga que pertany al grup de No Adscrits no pot votar en una moció de censura. De fet, Canet ha llegit tot el document, de 57 pàgines. No obstant, Vercher no formava part en el moment de la presentació de la moció del grup de no adscrits, amb la qual cosa la decisió que ha pres hui Canet com a presidenta del ple és molt arriscada.
Per la seua banda, el PP, encapçalat pel portaveu municipal Manolo Vidal, ha sol·licitat l'acta de la reunió de la Mesa d'Edat i ha anunciat que recorrerà la decisió de la Mesa d'Edat al Contenciós Administratiu.
Els Populars consideren que Vercher, expulsada d'EUPV el mes de març del 2012, continua sent regidora d'EU perquè un jutge va obligar la seua reincorporació a eixe grup. L'edil ha estat expulsada de l'equip de govern per desacords amb l'elaboració del pressupost municipal per a 2013.
Alhora, fonts populars ha apuntat que la formació local estudia la possibilitat de presentar una denúncia per prevaricació contra l'edil socialista que ha presidit la Mesa d'Edat, Carmen Canet, ja que consideren que Vercher "seguix dins d'EU fins que la Justícia no resolga el recurs".
L'alcalde de la població, Jordi Juan, ha advertit que la moció es va registrar "amb trampa" pel suport de l'edil expulsada d'EUPV. Alhora, ha alabat la "valentia" de la presidenta de la Mesa d'Edat perquè, segons ha denunciat "ha rebut pressions de l'altra part" perquè no rebutgés la moció.
Segons l'opinió de Juan, tot i que governaran en minoria, ha afirmat que l'executiu municipal "ix reforçat" i que no té "por" a aquesta conjuntura. "Consensuarem" amb l'oposició "apel·lant a l'interés general de Tavernes", ha assenyalat.
L'alcalde ha rebutjat exigir la dimissió de ningú de l'oposició. "No és la nostra missió demanar dimissions. Que cadascú reflexione sobre el que ha fet", ha postil·lat.
Ara la justicia haurà d'aclarir la situació de la regidora Karina Vercher, que hui encara figura, tot i que de forma cautelar, formant part del grup municipal d’EUPV. Mentre no es resolga la situació de la regidora trànsfuga, no s’hi podrà debatre cap moció de censura.
Si finalment la justícia determina que Karina Vercher no pertany a EUPV, la moció de censura ni tan sols s’hi podrà presentar, i la que ja s’ha presentat serà nu.la. Per contra, si el jutge detrmina que l’expulsió de Karina Vercher d’EUPV no té efectes, la regidora estarà legitimada per tirar endavant la moció.
Mentre, Compromís i PSPV seguiran governant, però en minoria i amb l’inceretesa de les resolucions judicials.
L’Ajuntament de Tavernes ha estat envoltat hui de tensió des de primera hora del matí, molt abans del ple de la moció de censura, que s’havia de celebrar a migdia. A les 11 s’havia convocat una concentració, i les portes del consistori han estat fortament vigilades per agents de la Guàrdia Civil.
 

1 comentari:

Anònim ha dit...

No sé qui ho ha escrit però és la informació més imparcial que ha llegit fins el moment. Sincerament. Si estiguera a Simat confiaria en el redactor d'aquesta nota