dimarts, 14 de maig del 2013

ACLARIMENTS SOBRE LA REGIDORA KARINA VERCHER


GUILLERMO SAMPEDRO
Secretari d'Organització d'EUPV de Tavernes de la Valldigna

Davant les notícies aparegudes en premsa sobre la situació de la regidora de Tavernes de la Valldigna, Karina Vercher, que podrien induir a confusió en alguns militants, la Secretaria d’Organització d’EUPV vol aclarir:
1.- Que Karina Vercher no forma part d’Esquerra Unida perquè va ser expulsada per decisió del Consell Polític Nacional després d’un procediment disciplinari amb totes les garanties. De fet, la Sindicatura de Greuges d’EUPV va desestimar el seu recurs i va ratificar l’expulsió.
2.- Que la direcció d’EUPV va sol·licitar a l’Ajuntament de Tavernes que li se retirarà a Karina Vercher la condició de portaveu d’Esquerra Unida, i que se la passara al grup de no adscrits, donat que ja no en forma part i que des del principi de la legislatura s’ha desvinculat completament del col·lectiu i de l’organització, actuant segons els seus criteris i interessos personals. Quan l’Ajuntament, amb molt de retard, va atorgar-li la condició de regidora no adscrita, Karina Vercher va presentar un recurs judicial que encara està pendent de resolució. De moment, el Jutjat de Valencia ha dictat la suspensió cautelar de la decisió de l’Ajuntament (eixa és la notícia apareguda en premsa) però encara no ha dictat sentència. Les altres mesures cautelars, les que ha demanat Karina contra la seua expulsió per part d’EUPV, han segut denegades pel Jutgat de Sueca, donant la rao a EUPV
3.- Que Karina Vercher va ser elegida regidora de Tavernes de la Valldigna en la candidatura d’Esquerra Unida, la qual encapçalava, en les eleccions municipals de maig de 2011. Des de la mateixa nit electoral va deixar de costat al col·lectiu d’EUPV negant-se a assistir a les reunions i a atendre a la militància. De fet, va gestionar les negociacions per a la investidura pel seu compte i amb converses amb el PP. Tant la direcció d’EUPV com el col·lectiu local s’esforçaren en negociar un acord de progrés que posara fi a molts anys de govern del PP a Tavernes de la Valldigna, i amb moltes dificultats van aconseguir que Karina Vercher votara en conseqüència.
4.- Que des de l’inici de la legislatura Karina Vercher ha actuat al marge del col·lectiu d’EUPV i de les directrius polítiques de la direcció, incomplint els Estatuts i la Carta Financera. No ha fet cap aportació econòmica a l’organització pels seus ingressos com a càrrec públic. Mai ens ha donat justificació dels 400 euros mensuals que rep el grupo municipal d’EUPV.  Eixos motius justificaren la seua expulsió, després que una comissió mediadora intentara durant mesos reconduir la situació i de que una comissió instructora completara l’expedient disciplinari. Se li va donar audiència en diverses ocasions perquè puguera defensar-se dels càrrecs que se li imputaven però en cap cas va acudir a la convocatòria.
5.- Que en aquestos moments l’actuació de Karina Vercher com a regidora té el rebuig contundent tant del col·lectiu d’EUPV en Tavernes de la Valldigna com de la direcció de País, no sols perquè és una trànsfuga que s’ha apropiat de l’acta aconseguida amb l’esforç de la militància i els vots de la gent d’esquerres sinó perquè a més està obrint la porta a una possible moció que permeta la recuperació de l’alcaldia per part del PP.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

no entenc res.entonces esta tia que va entrar de regidora perque anava la primera de la llista, si resulta que pasa COM DE LA MERDA del partit que ha fet que estiges ahi,no li se pot agafar de l'orelleta alsarla del butaconet de l'ajuntament i enviarla cap a casa? total que entre el que estava de numero dos i que es pose a treballar!!! NO?

Anònim ha dit...

Aixina estan fetes les lleis.
Una vega ja eres regidor o diputat, el puesto es teu i no del partit.
Ningú el pot llevar.