dijous, 18 d’abril del 2013

POLÈMICA AL PLE DE BENIFAIRÓ PER L'ABSÈNCIA D'HOSTALERS LOCALS A LA FIRA DE LA VALLDIGNA


L'absència d'hostalers de Benifairó a la Fira de la Valldigna celebrada el darrer mes ha originat una polèmica al ple. 
La regidora d'EU a Benifairó, Rosanna Peris, ha escrit a la web del seu partit: Que els bunyols, d’origen àrab, preparats per les sàvies mans de les dones de l’associació de mestresses de casa del poble és un menjar exquisit, és un fet que confirmem; però, d’ahí a classificar-lo com d’”alta cuina”, se’n va un bon tros.  En esta equivocació degue incòrrer l’alcalde, Agustí  Pascual quan, havent sigut reservades un nombre de casetes a la I Fira de la Valldigna per als comerços d’hostaleria i restauració del nostre poble, declinà l’oferta perquè va considerar que cap d’ells feia “alta cuina”.
Fins ací podem estar d’acord o no, nosaltres no ho estem, en el fet de que l’Alcalde reconeguera, al plenari del dilluns i en resposta a la pregunta de la nostra regidora Rosanna Peris, que la proposta inicial de la I Fira de la Valldigna era la de convidar a establiments de restauració dels quatre pobles que feren “alta cuina” (en paraules seues), i que baix el seu criteri personal, cap dels establiments d’hostaleria del nostre poble reunien este requisit. Tot i que, també reconegué, que posteriorment els ajuntaments van ”alleugerir” este requisit i van convidar a qui van voler, tots menys el de Benifairó és clar. Però el que sembla més estrany és que, si bé l’Alcalde baix el seu criteri, no convidara a cap comerç (exceptuant-ne un que per motius d’una descoordinació no assistí finalment), sí que reconeguera al plenari que s’havia convidat a l’Associació de Mestresses de Casa Tyrius que, amb tots els respectes, tampoc fan “alta cuina”; però això sí, bunyols ben bons…
I Fira de la Valldigna Imatge
Imatge de la I Fira de la Valldigna
Finalment la I Fira de la Valldigna, va comptar amb vora els 30 expositors de Tavernes, Simat i Barx, entre els que es pogueren trobar forns, carnisseries i establiments d’hostaleria/restauració que oferiren productes artesanals i gastronòmics com tapes variades, embotits, formatges, coques de mestall  i dolços típics.
Com a representació de Benifairó comptarem amb la presència de “Comba” que ens deleità, una vegada més, amb l’artesanal ofici de l’espardenya d’espart.