dimecres, 3 d’abril del 2013

ALUMNES DE DIVERSOS PAÏSOS PARTICIPEN A SIMAT EN EL VIII CURS D'ESPECIALITZACIÓ EN HISTÒRIA MEDIEVAL


El monestir de Santa María de la Valldigna acull, per vuitè any consecutiu ,el VIII Curs d'Especialització d'Història Medieval que en aquesta edició porta per títol 'A la llum de l'Edat Mitjana. Materials, documents, testimoniatges (segles XIII-XVI')segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
El curs, organitzat per la Fundació de la Comunitat Valenciana Jaume II el Just en col·laboració amb el Departament d'Història Medieval de la Faculta de Geografia i Història de la Universitat de València, es va iniciar el 2 d'abril, i es desenvoluparà fins al 4 d'abril.
En el seminari participen una selecció de professors, tant nacionals com a internacionals, especialitzats en diferents camps de la Història Medieval. Així, l'organització acadèmica d'aquesta trobada és a càrrec dels catedràtics Rafael Narbona i Paulino Iradiel.
En aquest sentit, ha apuntat que els cursos d'Història Medieval del Real Monestir de Santa María de la Valldigna tenen caràcter anual i places limitades i tenen com a finalitat aprofundir des d'una perspectiva integradora en el coneixement de la Història d'Europa, del Mediterrani, de la Corona d'Aragó i del Regne de València, mitjançant la presentació de successius temes monogràfics.
Per a aquesta vuitena edició, s'han seleccionat 25 alumnes, dels quals 20, pels seus resultats acadèmics, gaudiran d'una beca d'estada i participació per al congrés finançada per la Fundació Jaume II el Just. Entre els estudiants es troben alumnes procedents d'Itàlia i d'Espanya, tant de la Comunitat Valenciana com d'altres llocs del nostre país.
El curs està dirigit a doctorands, màsters, llicenciats i alumnes de l'últim any de les Graus d'Història, Art, Lletres i Humanitats de les universitats valencianes, espanyoles i europees, interessats en la Història Medieval i té un caràcter teòric-pràctic. A més aquestes jornades compten amb la col·laboració tècnica de la Societat Espanyola d'Estudis Medievals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

pero tu que sas de les taronges de aci? perque vingues dos dies a simat no pots opinar res.