dijous, 28 de març del 2013

EL VERS SOLT DEL PSPV VISITA LA ZONA AFECTADA PER L'INCENDI



El sotssecretari i portaveu de l’Executiva Nacional del PSPV, Francesc Romeu, ha visitat hui la zona afectada per l’incendi que diumenge passat va cremar 266 hectàrees de muntanya als termes de Simat, Barx i Xeresa. Abans, però, esmorzar de contingut orgànic amb els regidors socialistes de l’Ajuntament de Simat. 
És el primer i per ara l’únic càrrec del PSPV que s’ha molestat en xafar els pobles afectats per l’incendi, i ni tan sols li hem pregntat si ho fa a títol personal (com les recents declaracions sobre la Monarquia) o en representació de l’Executiva Nacional del PSPV.
Francesc Romeu és el vers solt del PSPV. La seua obstinació és remoure les estructures del partit per tal d’impedir que la màxima prioritat dels dirigents siga eternitzar-se als càrrecs públics dotats de sou, en compte de ser un instrument real de participació política al servei de la societat.
El lermisme es recrea ara amb la sensació de que el PSPV torna a ser seu després de molts anys. En realitat mai ha deixat de ser seu perquè tots els secretaris generals que han desfilat han estat sotmesos al lobby lermista. Però el lermisme sembla tenir un problema que es diu Francesc Romeu, qui no té intenció de deixar-se lligar curt per l’aparell. Una vegada feta pública la seua intenció de concórrer a primàries contra el secretari general, la màxima preocupació de l’aparell lermista es barrar-li totes les oportunitas de protagonisme. Les funcions de portaveu només les exerceix quan a Ximo Puig no li va bé, generalment per la vesprada, quan la concurrència de periodistes és mínima. No obstant, Romeu va per lliure. Té un bloc personal, es relaciona ben a sovint amb periodistes de tots els mitjans, té agenda pròpia, i de quan en quan, amb una periodicitat ben calculada, fa declaracions públiques que deixen fora de joc al secretari general.
La visita de hui a la zona afectada per l’incendi de la Safor n’és un exemple. Tant fa si la visita és o no oficial com a portaveu de l’Executiva o com aspirant a remoure les ràncies estructures d’un PSPV que es resigna a quedar-ses amb vint diputats amb tal que els lermistes de sempre estiguen en les llistes i en llocs d’eixida.