dissabte, 5 de gener del 2013

EL PROFESSOR SIMATER MARTÍNEZ SANCHO PATENTA UN SISTEMA CONTRA LA PIRATERIA DIGITAL



                                            Vicent Martínez.                             foto: El País

El físic simater Vicent Martínez Sancho, professor de la Universitat de València, ha patentat un nou procediment de xifrat, la criptografia de residus, que permet major seguretat i es una eina contra la pirateria digital. Aquest nou sistema ha estat publicat el passat 15 de novembre a l'Oficina Europea de Patents, organisme que li ha atorgat la major qualificació possible, la categoria A, en novetat, activitat inventiva i aplicació industrial, segons una informació que ha publicat el diari El País.

Es tracta d'un procediment que per la seva seguretat "marcarà un abans i un després", en paraules de Martínez Sancho, perquè pot posar fi a la pirateria audiovisual i musical, a més de tenir un ampli registre d'aplicacions industrials, tant en telecomunicacions com informàtica, defensa nacional, transaccions de pagaments electrònics i operacions bancàries o signatures i certificats digitals.


3 comentaris:

Josep ha dit...

Enhorabona Vicent, no pares de sorprendre'ns, com a defensor de la terra, com a físic, com a escriptor, no hagués cregut que un home de ciència fos un literat tan brillant. I ara veig que al comprendre la matèria, pura informació, ho apliques a la nova criptografia vicentniana. Excel·lent idea.

Anònim ha dit...

Doncs no sé si ens ha fet un gran favor o ens ha fotut.

Anònim ha dit...

Gràcies Vicent ara la classe-mitja (o classe arruïnada) com va tan sobrada ara ens afegeixes una despessa més.