dimecres, 12 de desembre del 2012

EXCURSIÓ PROGRAMADA DES DE GANDIA A SIMAT

La Universitat Popular de Gandia (UPG) ha preparat una excursió al Monestir de Simat i a la mesquita de la Xara, dins de la segona edició del cicle de visites guiades al patrimoni de la Safor. L'eixida serà aquest diumenge 16 de desembre a les 9.30 hores des del parc Ausiàs March de Gandia. S'han previst 30 places. La marxa es farà en vehicles privats i el cost són 5 euros. Amb aquesta excursió es vol ressaltar la importància de la fundació del monestir.
El turisme és l'assignatura pendent de l'Ajuntament de Simat. En esta ocasió és un centre formatiu com la UPG la que organitza l'eixida a Simat. No obstant, l'ajuntament simater hauria de procurar que les excursions guiades a Simat foren periòdiques aprofitant sobretot el potencial demogràfic de Gandia entre els mesos d'abril i octubre. 
El turisme és hui per hui l'única eixida factible per a la crisi econòmica a Sima, un municipi on la situació té les seues característiques pròpies per la manca de sectors alternatius, per l'absència total d'activitat econòmica, pel bloqueig del PGOU, i pel tancament simultani l'any passat de les dos cooperatives. El turisme cultural, el senderisme, el turisme esportiu, l'allotjament rural i la gastronomia són les úniques eixides.