dimecres, 7 de novembre del 2012

EL BLOC DE TAVERNES INHABILITA A KARINA VERCHER PER A SIGNAR MOCIONS DE CENSURA


L’acord pres ahir per l’Ajuntament de Tavernes de situar a la regidora Karina Vercher en el grup mixt, pres amb el vot de qualitat de l’alcalde del Bloc, no és gratuït. Amb la nova llei electoral, tot regidor que deixe de pertànyer al grup amb el que va accedir a la corporació pot signar mocions de censura, però la majoria necessària ja no és l’absoluta, sinó l’absoluta més un, amb la qual cosa, amb este acord, Jordi Juan es lleva de damunt per la resta de mandat la possibilidad de cap moció de censura.
Tal com s’havia explicat ahir la presa d’aquest acord semblava un acte sense sentit i irrellevant. El públic tampoc entenia l’oposició de Karina Vercher a deixar el seu antic grup, EU, pel qual va ser elegida regidora. El que ha fet el Bloc, amb l’ajuda del PSOE, és inhabilitar a Karina Vercher per a signar una moció de censura. Esta és una llacuna de la nova llei electoral en la que el legislador possiblement no haja reparat. La llei va ser ideada per impedir el transfuguisme. No obstant, el que està permetent, en este cas, és que l’alcalde es blinde i elimine el principal element de control del govern i d’exigència de responsabilitats, com és la moció de censura.
Karina Vercher ha dit que va a recórrer per la via judicial la seua expulsió d’EU. El col.lectiu d’EU de Tavernes és en realitat qui ha permés aquest acord municipal, atés que sense la seua autorització el Bloc mai haguera pogut enviar a Karina Vercher al grup mixt. No obstant, Jordi Juan s’ha precipitat, perquè si Vercher recorre per la via judicial la seua expulsió d’EU, el que ha de fer l’alcalde és deixar en suspens qualsevol decisió que afecte la regidora fins que la seua expulsió no siga ferma. Però Jordi Juan tenia pressa per desferse de Vercher.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Olé, visca la democràcia, visca el Bloc.

Anònim ha dit...

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/11/lajuntament-presenta-la-campanya-de.html
aquesta noticia de ahir ensembla karina la de l'afoto,on es el gat.

Anònim ha dit...

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/11/lajuntament-presenta-la-campanya-de.html
aquesta noticia de ahir ensembla karina la de l'afoto,on es el gat.