dimecres, 19 de setembre del 2012

RECURS CONTRA EL PLA D'OCUPACIÓ DE GANDIA


L'Ajuntament de Xeresa ha sigut fins ara l'únic que ha recorregut l'ordenança que regula el Xec Taronja que l'Ajuntament de Gandia inclou en el seu Pla d'Ocupació per oferir ajudes a empresaris del sector de l'agricultura que contracten a ciutadans empadronats a Gandia, segons informa hui el diari Las Provincias. La resta d'ajuntaments, governats en la seua majoria pel PP, sembla que lo reten submissió a Torró.
L'Ajuntament de Xeresa sol·licita al jutjat contenciós-administratiu la suspensió de l'eficàcia de la convocatòria perquè en cap cas puguen ser beneficiàries les empreses que, tenint el centre de treball a Xeresa, contracten a persones residents a Gandia, i no a unes altres que, amb idèntica situació social i amb les mateixes aptituds professionals per al lloc de treball, tinguen la seva residència a Xeresa.

«Des de l'Ajuntament de Xeresa considerem que l'ordenança i la convocatòria pública del Xec Taronja possibiliten que les empreses situades a Xeresa eviten la contractació de ciutadans empadronats en aquesta localitat amb les mateixes aptituds professionals per al lloc laboral amb la finalitat d'aconseguir una subvenció gràcies a la contractació de ciutadans de Gandia», va subratllar l'alcalde Tomás Ferrandis.
La mesura pot beneficiar a treballadors aturats de Simat que s'han vist també discriminats a l'hora d'accedir a llocs de treball a causa de les facilitats que dóna el Pla de Gandia per als ciutadans d'aquesta ciutat. 
A més de presentar el recurs contenciós-administratiu sol·licitant aquest requeriment, l'Alcaldia de Xeresa ho presenta contra la convocatòria municipal i contra l'ordenança, aprovada definitivament i publicada en el BOP ahir.

El govern de Xeresa considera que les bases reguladores de les ajudes «suposen un incompliment dels articles 14 i 19 de la Constitució» i que la convocatòria és nul·la, des del punt de vista del procediment.
Des del govern de Xeresa van explicar que la normativa es va aprovar provisionalment el 21 de juny i que a partir del 4 de juliol va començar el termini de 30 dies hàbils perquè els interessats pogueren examinar l'expedient i presentar reclamacions si així ho consideraven.
Amb això, l'alcalde de Xeresa acusa a l'Ajuntament de Gandia d'aprovar la convocatòria sense esperar el resultat de la fase d'exposició pública i assegura que el 22 de juny es va emetre l'edicte del consistori gandià sobre la contractació anomenada Xec Ocupació, sense esperar a un text definitiu de les bases.
Respecte a aquest últim punt, Ferrandis ha dit a l'exdiari dels Doménech que l'ordenança s'aprova inicialment i entra en fase d'exposició pública en el mateix moment en el qual s'efectua la convocatòria. «Aquesta es realitza en compliment de l'article 8.6 de l'ordenança sense estar aprovada ni vigent, faltant de manera basta als més elementals principis del procediment administratiu», va concloure el primer edil.