dijous, 20 de setembre del 2012

COMPROMESOS AMB ELS SOUS


Diputats autonòmics de Compromís, el seu diputat nacional, alguns alcaldes i regidors de municipis on té representació, i assessors, van fer ahir públic a la pàgina web de la coalició quant cobren exactament cada mes i en concepte de què. A la vista de les xifres, però, més bé sembla un gest imprudent per l'afrenta que representa. Gairebé cap baixa dels 3.000 euros al mes, sous que comparteixen amb la resta de diputats de la resta de partits polítics, que no fan públics els seus salaris. 

En Compromís, el sou més alt és el del portaveu en Els Corts, Enric Morera, que percep mensualment 5.121 euros bruts. O el que és el mateix, 3.639 euros nets al mes. D'aquest total, Morera aporta un 15% al partit i completa amb 51,20 euros en concepte de qilometratge, 294,17 per exercici de funció, 2.050 per ser portaveu i 365 euros per dedicació exclusiva, el seu salari mensual. El curiós és, segons es fixa hui l'exdiari dels Doménech, que a la seva declaració de béns i activitats, Morera assegura que té participació en tres societats empresarials (un percentatge d'entre un 16 i un 50% de cadascuna), encara que percep dedicació exclusiva dels Corts.
Per contra, els dos únics parlamentaris de Compromís que no cobren per aquest concepte són la portaveu adjunta Mónica Oltra i el diputat Fran Ferri. Tots dos han renunciat als 365 euros mensuals que la Càmera dóna a els qui només exerceixen la política perquè, en el cas d'Oltra es dedica a l'advocacia (fent-se càrrec dels litigis que inicia el seu propi grup parlamentari a les Corts), i Ferri té un altre treball de 16 hores com a enginyer. Mónica Oltra percep 2.975 euros mensuals i lliura un 25% d'aquest sou al partit. Ferri, sense la dedicació exclusiva es queda amb 2.374 euros mensuals. D'ací, aporta un 15% al partit i dóna 500 euros per a altres causes.
La resta de diputats, Mireia Mollà, Josep Maria Pañella i Juan Ponce es mouen en una forqueta d'entre 2.700 euros i 3.418 al mes. Els tres tenen dedicació exclusiva, encara que Ponce (el que més cobra) és també regidor de Vilamarxant i percep 61 euros al taula per assistir als plens.
Juntament amb Morera, el segon millor sou de la coalició se l'emporta el portaveu a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, que rep mensualment 3.441 euros per lluitar en favor dels que no cobren això ni de lluny ni en somnis. Les altres dues regidores guanyen 3.156 euros al mes. Els que també freguen els 3.000 euros al mes són els assessors municipals en el cap i casal valencià. Els cinc assessors amb què compten perceben una nòmina de 2.662 euros cada mes, una xifre gens menyspreable si a més es disposa d'altres negocis com ara grans explotacions agràries, participacions en empreses o consorts amb negocis a Hongria. 

L'ALCALDE DE SIMAT ES BAIXA EL SOU

L'alcalde de Simat, Sebastián Mahiques, ha renunciat a una de les catorze pagues anuals, en solidaritat, diu, amb els funcionaris. No obstant, haguera estat preferible que Mahiques conservara la paga catorze i estiguera mostrant una major espenta de la que mostra ara en la resolució dels assumptes municipals, on no s'albira solució a res. 

27 comentaris:

Anònim ha dit...

S' ha llevat algo dels 600 eurets que cobra al mes de la mancomunitat per sols fer la panxa grossa?

Anònim ha dit...

1900 de sou d alcalde mes 600 de la mancomunitat mes dietes mes mobil mes kilometratge tot per no fer el que deu fer un alcalde?

Anònim ha dit...

Morera cobra el triple, té cotxe oficial, i negocis privats, i encara fa menos que el panxudet de Simat.

Anònim ha dit...

Que te que vore morera amb els 2500 eurapios mes dietes, kilometratge i mobil que s´astaca botigeta? Que s´ha guarde els eurets de la paga i comence a treballar amb trellat, i que dedique els 100 milions que costa la gespa en crear llocs de treball. Això li ho dic a botigeta, a morera el criticaré quan siga alcalde de simat. sas?

Anònim ha dit...

O sease, no criticarás mai a Morereta.

Anònim ha dit...

Jo no criticaré a Antonio Torres ni Marga Sanz ni a Morera per cobrar el sou que cobren que deu ser el mateix, mes que res perque no son ells els que es posen el sou. ELLS NO GOVERNEN.
Si vols encetem este debat i quan acabem amb ell ja tocarem el tema del sou de L´alcalde passetjador.

Anònim ha dit...

La qüestió és no criticar a Morera perquè el sou i el cotxe no se la ficat ell, però tampoc ha dit que no el vol.

Anònim ha dit...

Jo vull saber que cobre els assessors del PSOE a LES CORTS VALENCIANES, com arriben a ocupar aquests llocs, si ho fan per concurs publics o per haver-hi xuplat el cul a algú ? no teniu informació d'això ?

Anònim ha dit...

I qué té que vore ací els assessors del psoe? Pregunta li al psoe. Jo vull saber a qué es dedica Morera, a que es dedica Ribó, i a que es dedica Consuelito Castillo, a banda de passejar en cotxe oficial.

jo tambe vull 2500 euros al me per pasetjar-me. ha dit...

home alguna cosa tindran que vore els assessors del psoe quan han fet esta pagina durant anys, jo crec que li donava als pobres els 2500 euros que cobrava com assessor d´Isabel escudero.

Anònim ha dit...

Ah, tu no parles dels assessors, tu parles d'un en concret que et molesta de forma especial i a qui es veu que li tens manifesta animadversió, enveja, cels o el que siga perquè a Simat t'ha destrossat la barraqueta que t'estaves montant. Pues ho sento molt. O siga, que el problema no són els assessors, sinó un assessor. Doncs bé, dels assessors del Bloc també en podem parlar en nom i cognoms per saber si donen el sou als pobres o mengen pernil.

Anònim ha dit...

Enguany és el trenta aniversari des que Enric Morera cobra sou en política, primer com a manifasser a la seu d'UPV quan tenia 17 anys. D'ahí no ha parat fins a pujar al cotxe oficial. Enhorabona.

Anònim ha dit...

Pero ací no estaveu parlant de l'alcalde botijeta? Ara a que ve tot açò del bloc i del soe?

Anònim ha dit...

Hui a les 11:30 les 2 pistes de Padel, LES DOS, estàven ocupades per els que van formar, l'UPV a Simat.

P.D. Es molt bonic criticar i...... A tots els agraden les gambesss.....

Anònim ha dit...

Hui a les 11:30 les 2 pistes de Padel, LES DOS, estàven ocupades per els que van formar, l'UPV a Simat.

P.D. Es molt bonic criticar i...... A tots els agraden les gambesss.....

Anònim ha dit...

Perdoneu pel duplicat del comentàri, no em va lleuger el PC al estar descarregant pelis.

Anònim ha dit...

Que passa, ara els del Bloc tampoc poden jugar a pàdel?

Anònim ha dit...

Son mui modernos ellos los del Bloc. Ara falta que facen una pista d'esquí a la Font del Cirer, i els estalviarem els viatges a Andorra. Ai sibaritas....

hi ha qui encara creu que jugar a padel o esquiar no ho poden fer els traballadors. ha dit...

Els del bloc, els del pp, els del psoe i inclus els d´esquerra unida poden jugar al padel, chssstttt que ho diu la constitució, ojo! redeu picanya!!!! i lo del sou de l´alcalde botijeta? chssstttt 2500 eurapios diguem alguna cosa o seguim pegant canya a morera?

Anònim ha dit...

Seguim pegant canya a Morera.

Anònim ha dit...

Este del bloc deu ser tonto. Ha volgut clavarse amb l'alcalde botijeta i s'ha emportat barraes per tots els puestos. A l'atra que torne. Bernat i Baldoví: 77.000 euros per anar al Congrés a dir que son pare era llaurador. I què. Si son pare haguera sigut astronauta ho haguera dit? Ell mateix denigra al llaurador.

Anònim ha dit...

I enyoooooooooorrrrrrr!!!!!

Anònim ha dit...

Tots poden jugar a lo que vullguen. lo que no pot ser que els que huí jugaven vuulgueren etiquetjar eixe joc a la dreta o Juventudes del PP i ara colapsen les dues pistes de Pàdel, LES DOS!!!! Amb lo que s'han queixat de que es fera la segón, ara, que a Simat, sempre passa el mateix, d'ací dos anys més brossa que als voltants....

Burguesos de pacotilla...

Anònim ha dit...

I enyoooooooooorrrrrr!!!! Més que un Sant!!!

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja. Algú més vol clavar-se amb l'alcalde botijeta?

Anònim ha dit...

MOLT BONA IDEA LA PISTA D'ESQUÍ.

Anònim ha dit...

23 de setembre de 2012 11:20pareixes el pistolero cantinflas defenent el se scherif!