dissabte, 25 d’agost del 2012

LA CENTRAL DE COFRENTS

Seguim donant voltes al tema de les central nuclears i la seua seguretat.
Ara ha sigut  l'Agència Federal Nuclear Belga (AFNB), qui ha demanat que es tanquen les vint central nuclears fetes per l'empresa holandesa Rotterdam Droogdok.
Els motius que argumenta són els greus defectes trobats a la central de Doel III, amb més de vuit mil fissures al dipòsit. Per tant cal una revisió urgent de les centrals amb dipòsits construïts per l'empresa holandesa.
I mira per on, entre les centrals afectades està Cofrents, que usa la mateixa tecnologia ara denunciada.
L'Agència Federal Nuclear Belga va dir també que la central de Doel III, es tancaria probablement al setembre perquè no se'n podia garantir la seguretat donada la condició de les fissures.
El comissari d'Energia de la Unió Europea, Gunther Oettinger, ha recomanat la revisió de les centrals, però eixa decisió l'ha de prendre cada estat afectat. La vintena de reactors afectats per l'avís del regulador belga són repartits per tot el món, 10 als Estats Units d'Amèrica i altres 10 a Europa, entre ells, Cofrents..
Fins ara, ni el govern espanyol del senyor Rajoy ni el autonòmic del PP, s'han dignat dir res sobre l'assumpte.
Segurament acabarà tot oblidant-se, confiant en que no passe res. Estil Rajoy.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara estem tots fent l'estiu.
Ja mos vorem quan arribe lo que tinga que arribar.

Anònim ha dit...

Entre la crisi, els retalls en sanitat i educació, el pagament de medicines, la pujada del iva, els despidos,.etc.... ara només falta que rebente Cofrents.