dijous, 26 de juliol del 2012

NOTA DE PREMSA REMESA PEL PSPV


(Text sic)

ACOMIADAMENTS A L'ESCOLETA I A L'AGÈNCIA AMICS

Dilluns,a la comissió informativa als regidors,prèvia al plenari de dilluns que ve,ens assabentàrem mitjançant l´alcalde de dos acomiadaments que es feren eixe mateix dia.
Sens dubte,un mal dia,ja que a ningú li agrada pasar pel “trago” de despedir qualsevol professional del seu lloc de treball,i ací es va tindre que pasar per ahí.
Les dues persones despedides són una educadora de l´escoleta i la xica que duia l´agència “amics”,la de l´atenció als immigrants.
L´acomiadament a l´agencia “amics” s´esperava amb major o menor mesura,ja que,des de fa dos anys,la subvenció que donava la Generalitat,no arriba,i les despeses,eixien totes des de l´ajuntament.
El que ens estranya,i preocupa,és el cas de l´educadora de l´escoleta.Veiem que és la única persona que treballa allí que és de Simat,i sols per això i segons els estatuts de l´escoleta,hauria de tindre prioritat davant qualsevol altra persona que no siga del poble amb igualtat de condicions (si entra per borsa,que és el cas de la xica acomiadada).
Tampoc entenem,com el dia de l´acomiadament,dilluns 23 de juliol,li se comunica a aquesta persona que no treballarà més i que causarà baixa a l´escoleta el dia 28 de juliol,5 dies després,quant eixa mateixa vesprada,com hem dit,hi havia comissió dels regidors a l´ajuntament.Entenem,que s´hagués pogut expondre el tema i almenys,els que estem a l´oposició,haver pogut opinar.La nostra posición havera sigut sempre la de mantindre eixa plaça per a una persona de SIMAT.
Ja per últim,tampoc veiem clara l´explicació que se li ha donat per a l´acomiadament,no sabem ,ni nosaltres ni ningú si és legal,ho preguntàrem a la comissió i no saberen respondre´ns.El motiu és que per al cicle d´un a dos anys,hi ha sols 9 xiquets apuntats,i sobra una educadora,i l´altra educadora està en període de lactància,i,pel que pareix,és més complicat l´acomiadament es eixa situación.
La educadora sobrarà,però independentment del cicle.Creguem que haurien d´haver entrat tots (els quatre treballadors)per vore a qui s ´acomiadava,no sols les dues persones que enguany els corresponia eixe cicle.
Per concloure,direm que és una situación dolorossísima,ja que tenim una manca de treball al poble grandíssima.Si damunt,acomiadem més gent simatera…mal anem,no???

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Anims Carmen!! Tot el poble estem en tu, i qui no esta es que el te enveja o vol el teu puesto de treball.

Anònim ha dit...

Lamentable que la gent parle sense tindre ni idea; açí esta la raó perque s'ha despedit a carmen i no a l'altra xica "Artículo 55. Forma y efectos del despido disciplinario.
Articulo 55.5. Será nulo el despido que tenga por móvil alguna de las causas de discriminación prohibidas en la Constitución o en la Ley, o bien se produzca con violación de derechos fundamentales y libertades públicas del trabajador.

Será también nulo el despido en los siguientes supuestos:

El de los trabajadores durante el período de suspensión del contrato de trabajo por maternidad, riesgo durante el embarazo, riesgo durante la lactancia natural, enfermedades causadas por embarazo, parto o lactancia natural, adopción o acogimiento o paternidad al que se refiere la letra d del apartado 1 del artículo 45, o el notificado en una fecha tal que el plazo de preaviso concedido finalice dentro de dicho período.

El de las trabajadoras embarazadas, desde la fecha de inicio del embarazo hasta el comienzo del período de suspensión a que se refiere la letra a, y el de los trabajadores que hayan solicitado uno de los permisos a los que se refieren los apartados 4, 4 bis y 5 del artículo 37, o estén disfrutando de ellos, o hayan solicitado o estén disfrutando la excedencia prevista en el apartado 3 del artículo 46; y el de las trabajadoras víctimas de violencia de género por el ejercicio de los derechos de reducción o reordenación de su tiempo de trabajo, de movilidad geográfica, de cambio de centro de trabajo o de suspensión de la relación laboral, en los términos y condiciones reconocidos en esta Ley.

El de los trabajadores después de haberse reintegrado al trabajo al finalizar los períodos de suspensión del contrato por maternidad, adopción o acogimiento o paternidad, siempre que no hubieran transcurrido más de nueve meses desde la fecha de nacimiento, adopción o acogimiento del hijo.

mes concretament la lletra c
Si voleu voreu ai esta si no continueu criticant sense tindre la mes minima idea

Anònim ha dit...

Pa la/el de les lleis:la unica/l'unic que parla sense saber res eres tu. La de la lactància no se'n te que anar al carrer, perque va davant de Carmen, pero nian dos treballaores mes, que son les que tocava anarsen.

Anònim ha dit...

que listo eres mare!
Darrere de Crmen hi ha dos persones mes que les tocava anarsen antes que ella.
Si es un despido improcedent que paguen tot el que fasa falta i la tornen a posar en la seua faena.
aixina peperets aixina, esteu fent molts puntets per a les proximes eleccions...bieeeennn!!!!!!!!

Anònim ha dit...

per als dos ultims, la de la lactancia y carmen no donaven el mateix curs??? i les altres xiques l'altre??? se na de anar perque en el crus q dona ella hi ha menys xiquets res mes, o encara no seu enterat?

Anònim ha dit...

Pa l'ultim: que tu no sas q el primer q sen vaes lultim q arriba???? Aixo en tots els puestos!

Anònim ha dit...

Pa l'ultim: que tu no sas q el primer q sen vaes lultim q arriba???? Aixo en tots els puestos!

Anònim ha dit...

En tots no