dilluns, 11 de juny del 2012

MICHELLE BACHELET, A SIMAT

L'AJUNTAMENT TORNA A PUBLICITAR MAL UN ESDEVENIMENT



Simat ha tornat a deixar perdre l'oportunitat de treure partit d'un gran esdeveniment. Tot i que l'organitzador és la Unesco, la presència dissabte que ve de l'expresidenta de Chile Michelle Bachelet per participar als actes de la Multaqa és un fet que un ajuntament no pot deixar passar per tal de promocionar el municipi aprofitant la visita. La de Michelle Bachelet és una de les visites més il.lustres que rep Simat des de les pernoctacions reials del segle XVI, i a hores d'ara no és que a Simat , que pretén viure del turisme, es desconega l'esdeveniment, és que no se n'ha fet cap divulgació ni entre els propis simaters, i no digam ja més enllà del Rajolar.  
Només el centre de la Unesco a València ha fet alguna promoció remetent notes de premsa que han estat recollides només en breus a la premsa comarcal. La Multaqa, una paraula àrab que equival al català "aplec" i que significa trobada multitudinària i amistosa, és un forum internacional que té lloc al nostre municipi i que cada any reuneuix a rellevants figures. En 1988 Unesco va convocar la 1ª Gran Multaqa del Mediterrani, constituint-se el Consell Mediterrani de Cultura i el Programa mediterrani de la Unesco. L'any 2000, la Unesco va declarar a Santa María de la Valldigna calmi de la seva activitat mediterrània i des de llavors s'han celebrat allí set Multaqas. La propera, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny tindrà com tema «La dona, el mediterrani i la pau» i a ella acudiran, entre altres importants personalitats, Michelle Bachelet, expresidenta de Xile i directora del Programa Dona de l'ONU. El Centre Unesco València ha programat la sortida de diversos autobusos per poder assistir a la Multaqa que serà de lliure entrada. 
Una de les activitats més importants de les diverses Multaqas i d'aquesta especialment, és subratllar el paper de la dona en aquells països que, de tradició àrab i jueva, mantenen en la seva legislació i costums una certa actitud masclista, que fa difícil l'accés de les dones a oficis i professions que al món occidental ja estan oberts a elles. 
Tot això tindrà lloc a Simat, però sembla que Simat es limitarà a posar l'escenari i no en traurà cap rèdit per incompetència pròpia. Si Michelle Bachelet visita Simat, un ajuntament com cal s'encarregaria de que el món sencer se n'assabentara de que Bachelet visita Simat.


2 comentaris:

Simpatitzant de l'Arc Iris ha dit...

Ara si esteu fent una bona oposició. Enhorabona, feia falta que reviscolareu, no com l'oposició terbola que féreu al Tripartit. Fins la victòria sempre!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

JAJAJAJAJA,BESTIAL XE!!ASO QUE VOS DEIXE ES NO MES QUE UN TROCET DE LES PERLES QUE ESCRIU EL BROFEC ESTE EN "EL DIARI DE SIMAT"
El dia començà de maravella, pegàrem la volteta al mercat i passàrem a la visita guiada a on les persones encarregades de dur-nos per dins del Monasteri, parlaven d´una manera molt estranya, puix no era castellà pero tampoc reconegué que fora valencià, era com eixa barreja immunda que parlen més allà de les fronteres del nort de Castelló, és dir per allà a on la nostra bella terra valenciana pert el seu nom de Regne de Valéncia per a convertir-se en una atra comunitat espanyola de la qual no vullc acordar-me del seu nom, pero be, eixa és una atra història.