dijous, 28 de juny del 2012

DESAPAREIXEN LES MANCOMUNITATS


Arc Iris porta, des que va nàixer, demanant la supressió de les Mancomunitats per ser institucions ineficients i balafiadores, per gestionar malament els recursos, per no complir el paper que haurien de tenir i per ser un lloc de retir de polítics que van perdre el poder en els seus respectius ajuntaments.
Per fi, s'ha decidit eliminar les 1.482 mancomunitats que existeixen a l'estat espanyol, mesura que permetrà estalviar 2.500 milions d'euros a través de la redefinició de competències.
I si desapareixen les Mancomunitats "oficials" com la de La Safor, que dir de "bodrios" com la Mancomunitat de la Valldigna, assídua de menjarots i soparots, organitzadora de mercats medievals, promotora de paelles gegantes i com a gota que va omplir el got, institució neutral enfront d'Iberdrola quan es discutia el traçat de la línia d'alta tensió.
Els polítics locals i els seus acòlits oficials, van taxar la proposta d'Arc Iris d'utòpica, irreal, radical i que només buscàvem  enredrar.
Doncs bé, per fi ha arribat l'hora de la seua desaparició, malgrat els sàpiga malament a uns i altres (més a uns que a altres).
Ara la següent proposta d'Arc Iris, és la desaparició de les Diputacions Provincials, entitats franquistes que han intentat reciclar-se, refugi de caciques, llocs d'intrigues per a fer xantatge a municipis on els alcaldes no són del partit que governa la diputació, i sobretot perquè són una estructura paral·lela als governs autonòmics, i per tant les seues competències, poden ser assumides perfectament per eixos governs autonòmics.
En fi, ens tornaran a dir de tot, però més ràpid que tard, les franquistes diputacions provincials desapareixeran igual que ho fan ara les mancomunitats.
Ja està bé que l'estalvi siga exclusivament en sanitat, en educació, en medicines, en pensions. És hora de començar a estalviar en polítics, en càrrecs oficials, en institucions duplicades, en privilegis de viatges en primera classe i hotels de luxe.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara que no te res a vore en aquest article, però, que em dius de la pantalla patrocinada per l'ajuntament per vore la final de la eurocopa, que li possaren al senyor sagasta?
vergonyos.