dilluns, 7 de maig del 2012

LUIS ROSADO VE A SIMAT A EXPLICAR LES RETALLADES

El conseller de Sanitat, Luis Rosado, visita dijous Simat per explicar a un acte públic a la Casa de la Música (18:00 hores) les retallades en la sanitat pública. Oficialment, el conseller ve a "informar als simaters i resoldre tots els seus dubtes referits a les mesures adoptades pel Govern Valencià a la sanitat pública". No caldria informar ni resoldre dubtes si no s'hagueren pres mesures.
En realitat el conseller recorre pobles per tal de temperar els ànims dels ciutadans. Arc Iris pot aclarir els dubtes abans de la visita del conseller. Les mesures que s'han pres sobre la sanitat pública s'han pres perquè el Govern valencià s'ha gastat els diners on no se'ls havia d'haver gastat, i ara són els ciutadans els qui han de fer front al malbaratament de recursos mitjançant decisions discrecionals i injustes, com ara fer pagar part dels medicaments als pensionistes, reduir urgències, tancar dissabtes, retirar el pla de xoc per reduir llistes d'espera, renunciar a construir hospitals projectats, o privatitzar la gestió de determinats serveis.
En realitat el conseller només pot informar del fracàs de la gestió del PP. El Govern valencià ha estat incapaç de gestionar una sanitat pública, de qualitat i universal que els ciutadans li havíem confiat, i s'ha vist obligat a passar les tisores.
Arc Iris insta als simaters a preguntar al conseller perquè ara els fan pagar les receptes mentre han consentit un deute de 1.200 milions d'euros (200.000 milions de les antigues pessetes) a la RTVV, o quants centres auxiliars de salut com el de Simat es podrien construir amb els diners que es van endur la trama Gürtel o Urdangarin, quants metges es podrien contractar amb els diners robats de la depuradora de Pinedo, quants hospitals es podrien obrir amb els diners de l'aeroport de vianants de Castelló, quants medicaments es podrien finançar amb els diners que ha cobrat Calatrava, o quantes urgències es podrien atendre amb les pèrdues de Terra Mítica i el cost de curses de cotxes i cavalls, o amb les pèrdues de la Ciutat de la Llum d'Alacant, per no parlar de la Copa de l'Amèrica o la Volvo Ocean Race. 
Només amb els diners que es va endur la trama Gürtel de la visita del Papa es podrien construir 70 centres auxiliars de salut com el de Simat, amb el deute de RTVV es podrien construir huit hospitals, amb els diners desapareguts de la depuradora es podrien pagar els medicaments durant diversos anys.