dilluns, 21 de maig del 2012

JOVES DE TOTA LA SAFOR ES REUNIRAN EL CAP DE SETMANA A SIMAT

L'AJUNTAMENT NO ESTÀ PUBLICITANT L'ESDEVENIMENT DE FORMA ADEQUADA

Simat acull este cap de setmana, 26 i 27 de maig la IX Trobada de Joves de la Safor, un esdeveniment que atraurà al municipi a milers de joves. 
La Trobada es realitzarà al llarg del cap de setmena, amb exhibicions, activitats esportives, tallers, estands informatius i la final del circuit de música. Està organitzada pel Consell dels Joves de Gandia, Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat, Regidories de Joventut de diversos Ajuntaments de la comarca, i diverses associacions juvenils de la comarca, amb l’objectiu de fomentar activitats d’oci alternatiu, oferir un espai per als joves de la Safor, crear un espai d’exposició, i fomentar l'intercanvi.
El programa d'activitats està ben carregat: divendres està prevista la inauguració de l'exposició Creart a la Casa de la Cultura, teatre antitabac, presentació del premi de literatura juvenil de la Mancomunitat, i un concert al pub Passarel.la. Dissabte s'hi celebraran una marxa senderiste, un torneig de futbol, exhibicions de pàdel i tennis, una simultània d'escacs, un ral.li fotogràfic, una partida de pilota, exhibicions de hip-hop, dansa oriental i música llatina, animació de carrer, correfocs a càrrec de Fem Fredat, i una torrada popular a les 21:30 organitzada pels festers del Pla de Corrals. Per la nit actuaran Cabos Sueltos i Shoking a la Font Gran.
Al llarg del cap de setmana es desenvoluparan una vintena de tallers, entre els quals tatuatges, degustacions de te, pirogravat, manualitats, piruletes de caramel, bijuteria, manteniment de bicicletes, malabars, bunyols i coques, abaloris, sabó casolà, polseres, xapes pin, jocs de taule, plantes medicinals, etc.
Esta és una oportunitat per a Simat, per a donar a conéixer el seu potencial i les seues possibilitats. Simat va ser durant dècades, des dels seixanta fins als vuitanta, referent comarcal de l'oci juvenil. Ara ho pot tornar a ser revertint el seu atractiu cap al turisme cultural i els esports a l'aire lliure, i la trobada del cap de setmana és un bon aparador. A Simat els joves poden optar a habitatge tradicional a preus assequibles, i a un estil de vida diferent, amb l'avantatge d'estar al centre d'un triangle conformat per les ciutats d'Alzira, Xàtiva i Gandia. 
Hem de lamentar, en este sentit, l'escassa promoció que des de l'Ajuntament de Simat s'ha fet d'esta trobada. A menys d'una setmana de la seua celebració fins i tot gran part dels veïns de Simat no estan assabentats. Només s'hi han penjat dues fotos a la web municipal amb la programació, i poca cosa més. 
Arc Iris demana a l'alcalde i al govern local que rectifiquen i dofonguen per mitjans de comunicació comarcals la celebració a Simat d'aquesta trobada, que predisposen als joves de tota la comarca a acudir, i que aprofiten per donar a conéixer Simat. 
D'altra banda, Arc Iris ha pogut saber que el programa d'actes ha soliviantat a algun que altre hostaler. De fet, l'alcalde i el regidor Toni Magraner s'han reunit amb algun hostaler que no està d'acord amb la torrada organitzada per a la nit de dissabte, tot i que amb la quantitat de gent que s'espera, hi haurà públic per a tothom. Altre assumpte és que Simat estiga preparat per a donar sevei. El cap de setmana ho comprovarem.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els hostelers de Simat com sempre, ni fan ni deixen fer.

Comcam Ot ha dit...

Ara supose que sereu tan insistents com en l' Aplec Excursionista dels Països Catalans per saber el que ens va a costar als simater.A l'ajuntament: endavant amb iniciatives com esta!

Anònim ha dit...

Jo diria que ho paga la mancomunitat, però tampoc vull aventurar-me.

Anònim ha dit...

Si més no, de segur que ara no posen un monolito de 4000 euros per a conmemorar l'esdeveniment. Jo, jo, jo.

Anònim ha dit...

No, ja el van posar els TRI-TEJEROS per conmemorar-ho lo de cacaluña. Ho ho ho....... Pareixes Pare Nadal.... ;)

Anònim ha dit...

No hi hauria que insistir en que donaren compte de les despeses.
Si els que governen foren com cal, deurien donar compte sempre i no anar amagant coses.