dimecres, 8 de febrer del 2012

EU DENUNCIA POSSIBLES ESTAFES A USUARIS DELS CENTRES DE SALUT

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que exigisca als coordinadors de centres de salut major vigilància davant possibles estafes a usuaris. Albiol ha realitzat aquesta petició després d'arreplegar les queixes de diversos usuaris de centres de salut, que asseguren que una sèrie de presumptes enquestadors els aborden a les portes dels centres, sobretot si són persones majors, per a preguntar-los sobre la seua salut, els tractaments que prenen i demanar-los les seues dades i domicilis amb la promesa d'enviar-los un terapeuta.
EU de Simat demanará a la diputada que incloga a més en la seua iniciativa que s'investigue el cobrament d'iguales encobertes i el cobrament per determinades atencions primàries i visites a domicili.
Albiol ha denunciat que "no és la primera vegada que ens arriben aquest tipus de denúncies", per la qual cosa ha instat a la Conselleria a prendre mesures ràpidament. Per a la parlamentària, la Conselleria hauria de que controlar i evitar aquest tipus de fraus per a protegir als malalts, especialment la gent gran".
Albiol ha apuntat que aquests individus "es dirigeixen als usuaris amb l'objectiu primer d'obtenir les seues dades personals i després saber quins són les seues malalties o el tractament que reben i, quan aconsegueixen la confiança total, els asseguren que un suposat terapeuta es posarà en contacte amb ells, previsiblement amb la intenció de vendre-els un tractament. Es tracta d'una més que sospitosa enquesta que té tota la pinta de resultar una estafa".
La diputada de EUPV ha agregat que aquests presumptes enquestadors "vulneren la protecció de dades i assetgen a les persones més majors, amb menys recursos, és a dir a les més vulnerables. Els centres de salut han d'extremar la vigilància perquè no es donen més aquestes situacions".