dimecres, 12 d’octubre del 2011

S'HA ACABAT L'ESTIU

Article de Marc Cabanilles
S'ha acabat l'estiu i comença una tardor que es presenta fosca i freda. I no estic parlant de la gota freda que cada any ens visita ni a la calor inusual que tenim estos dies. Em referisc al fet que l'economia ens ha situat en el lloc que ens correspon, després de quasi trenta anys de somnis, festes i patxuxades.
Banquers, especuladors i polítics han estat jugant al Monopoly amb tots nosaltres, fent-nos creure que érem una potència mundial, deixant per darrere a països com França, Itàlia o Regne Unit.
Amb diners d'Europa, que van anar a parar als bancs, constructores i especuladors, es van fer una sèrie d'infraestructures, segurament necessàries, però per a evitar que les formigoneres es pararen, va caldre continuar amb una política boja d'habitatge, destruint costes i paisatges, amb uns preus més propis d'un bingo que d'una societat seriosa i madura.
Quan es va destapar el muntatge a Estats Units, no tardàrem ni un segon a veure'ns arrossegats per un tsunami, que sembla que a tots va agarrar per sorpresa.
Tsunami que ja porta més de dos anys, i que promet una tardor (i també un hivern) d'acomiadaments massius, tancaments d'empreses, falta de crèdit, famílies que perden la casa, i tot, gràcies en part a uns polítics, meitat incapaços, meitat temorosos dels poderosos. Els que governen ara mateix ja no saben què fer, improvisant mesures i fent el que van dir que mai farien. I els que estan en l'oposició, a dos mesos de les eleccions, encara no han dit que volen fer. Ignorem si és perquè tampoc ho saben o perquè tenen por de dir-ho.
Així doncs, aquest país cada vegada més, s'assembla a una nau sense pilots. Sembla que les úniques opcions que ens queden són, o enfonsar-nos si la nau és un vaixell, o estavellar-nos si la nau és un avió. I com a passatgers , o confiem en uns pilots que ja han demostrat la seua submissió total a l'economia, o prenem el comandament i fem el que bonament ens semble, que no serà pitjor que allò que ja s'ha fet.
El més còmode és confiar en els pilots, la qual cosa suposa que en les pròximes eleccions la majoria li done el vot a un PSOE en fallida, on no se sap qui mana o li done el vot a un PP plagat de corruptes i que a més amaga el seu programa electoral.
Prendre el comandament ja no és tan senzill, però almenys ens dóna una oportunitat de canviar la situació i no caure en els errors de sempre que ja veiem on ens han portat. Es pot no votar als de sempre, es pot votar nul i expressar el seu rebuig, es pot no anar a votar i organitzar-se al marge de les burocràcies polítiques. Qualsevol cosa menys esperar, cadascun en la seua casa, al fet que el desastre augmente.
Arribat aquest punt, tinc sana enveja dels creients, perquè almenys ells es poden refugiar en les seues oracions perquè este malson que estem passant, no dure massa.
A uns altres ni açò ens queda.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

i menos mal que no li em fet cas a Arc Iris i no s'ha fet el polígon quan anaven reclamant-ho per esta web. En conter de tindre mig poble arruïnat, tindriem al poble sencer

Anònim ha dit...

I menos mal que no li hem fet cas a Colom i al Bloc i no s'han fet 800 unifamiliars al mig l'horta com anaven reclamant per altres webs. En compte de tindre el poble arroïnat, tindríem la comarca empudegada.

Anònim ha dit...

Si no recorde mal, el poligon el portaven tots els partits en els seus programes.
Si es quedeu més tranquils, la culpa és de l'arc (com sempre), però hi ha que vore la poca memòria que teniu.

Anònim ha dit...

El camp de Golf ho pagava una empresa privada, en tot cas s'hauria arruinat ella. Diferent el cas del polígon que s'haurien arruÏnat els simaters. Els partits posen que tenen que fer el polígon ya per tradició encara que després ho fagen o no (que sempre es que no). Pero Arc Iris creia en 2009, estaguent ben empudegats en la crisi, que era un error no fer el polígon

TIO NORIO ha dit...

I sempre traure a relluir els creients....comense a pensar que la enveja ja no es tan sana xiquets.

Simpatizant del BLOC ha dit...

Crec que Arc Iris no a governat de culpa en te ben poca...

Anònim ha dit...

Home, ahi tenim als creients ocupant carrers en provessons, despertant a la gent amb les campanes tots els diumenges de l'any, arreglant les sues iglesies amb dines de tots..... i ara resulta que no es poden ni nombrar.
Aneu, aneu a paseo !!.

Anònim ha dit...

A vore si parlem amb propietat.
El golf el pagaria la constructora, pero la urbanització dels 1200 xalets (clavegueram voreres, instalació electrica, carrers, ...) la pagarien els afectats i la destrossa mediambiental la pagariem tots.
I segurament s'havera quedat tot a mitjan fer, perque a vore com es venen hui en dia 1200 xalets.
Ahi en Aigües Vives teniu un bon exemple: 15 ó 20 xalets de Bancaja, que ja fa més de dos anys que estan parats.

Anònim ha dit...

tambe es trist vore com esta l'horta de simat, si vas a pasejar per l'horta el dona gana de que fajen el golf. Al menys esta mes verd

Simpatitzant de l'Arc Iris ha dit...

Home. Encara com no van fer el polígon com volia Arc, si no estariem en un tros mort. Almenys eixa zona té varietats de taronja que encara es poden aguantar.

Anònim ha dit...

Un altre que no s'entera o que va de males.
El poligon el portaven tots els partits al seu programa electoral.
Clar que com els programes es fan per a no complirlos, dona igual lo que posen.
Després s'obliden i au.

Anònim ha dit...

Al de les 23:48, aon anem els creients es a la proveso.