dijous, 14 de juliol del 2011

LA COSIVA ENTRA EN CRISI I DEMANA ALS TREBALLADORS RETALLADES DE SOUS PER MANTINDRE L'ACTIVITAT

La direcció de la cooperativa Cosiva de Simat va reunir dijous passat tots els seus treballadors per proposar-los un pla de reducció de sous, amb un nou conveni a dos anys a modus de llenties, o les prens o les deixes. Si els treballadors no accepten les noves condicions, la cooperativa tancarà les portes a l'octubre.
Al llarg de l'assemblea de treballadors, a la que han acudit tots, personal de magatzem, collidors, transportistes i compradors, s'han escoltat acusacions de mala gestió cap a la direcció, una mala gestió que ha contribuït a la situació creada.
Els treballadors han de decidir ara si accepten les noves condicions o deixen la cooperativa en caiguda lliure. Les noves condicions són, entre altres, una reducció de sou de 60 cèntims per hora, i la renúncia a les hores extraordinàries, que no es cobraran encara que es treballen. Eixes noves condicions s'estipularien en un nou conveni que tindria una durada de dos anys, segons han explicat els representants dels treballadors.
Els afectats critiquen de forma majoritària la gestió empresarial i la xifra elevada d'alguns sous, sobretot de direcció i gerència. A més, la Generalitat també ha contribuït a aquesta situació en no pagar la subvenció promesa per fer les recents obres d'ampliació. Tot plegat, unit a la crisi citrícola, ha format un cóctel que pot deixer sense feina més d'un centenar de persones a Simat si finalment no s'accepten les noves condicions de treball.
La situació econòmica de la cooperativa és dramàtica. La caixa està biuda, els deutes ofeguen, i no hi ha diners per pagar les nòmines.
Arc Iris aconsella als treballadors i treballadores que no accepten retallades de sous, i que exigisquen un pla de sanejament que deixe intactes els drets dels treballadors.

55 comentaris:

Anònim ha dit...

pronte aveu acabat an el concellet,que no accepten res i au tots a pendre pel c..

Anònim ha dit...

Aquests aconsellant són la ostia. Segur que cap d'aquests consellers treballa en la COSIVA, gairebé segur que tampoc treballa en cap empresa privada, jo crec que han de ser funcionaris dels que es dediquen només a produir la merda que caguen al matí al seu lloc de treball, ia prendre excedències per dedicar-se a la política a estones, i si d'això cobren una mica més, millor.

Anònim ha dit...

Pareix que els únics que no han de acceptar retallades de sous són els de la COSIVA, encara que es queden sense feina, amb els ideals igual es poden pagar les hipoteques i donar de menjar als seus fills. Si no accepten i la empresa tanca, aquestes persones on van? Creguem que seria possible no obrint l'altra cooperativa l'any que ve i si tancara esta, que Benifairó puguera absorbir tanta quantitat de treballadors? A Tavernes a Federico Giner estan igual o pitjor i a moltes empreses més, crec que no és época de fer-se el valent si no de salvar els llocs de treball, han retallat fins i tot els sous dels funcionaris i no en conec ningun que haja deixat el seu lloc de treball per no estar d'acord amb les retallades, clar es veu que el que té que lluitar sempre és el mateix, el que més té a perdre. Esperem temps millors i esperem no perdre els llocs de treball i que se'n generen més per a qui no en té.

Anònim ha dit...

i en la poca feina que hi ha Rita i Bella encara fan falta ???? i si fan falta , encara cobren el mateix o rebaixem el sou al 50 % per el be de la CO.SI.VA ??? o tot te que eixir del treballador de baix ??? si si eixe que a part del sou no te comisions per ningun lloc .... a si ,,, pel cul si que ens donen si ....

Simpatizant del BLOC ha dit...

Estic estudiant a l'uniersitat de valència e estudiat la sitaciói actual de les empreses valencianes i han de aceptar si volen continuar menjant

Anònim ha dit...

desde arc iris es molt bonico dir no aceteu y desde una treballadora de la cosiva vos pregunta mos pageu vosatros les lletres des bacs mos doneu vosatros faena vos rrecorde que tenim tot el dret del mon a intentar tirar avant y vos recorde que no nia faena per ningun lloc y vos demanariem que en ves posar foc mos dijareu pa be a pa mal que sigem mosatros el que desidim molajuem molt pa nar jugant en estes coses

Anònim ha dit...

desde arc iris es molt bonico dir no aceteu y desde una treballadora de la cosiva vos pregunta mos pageu vosatros les lletres des bacs mos doneu vosatros faena vos rrecorde que tenim tot el dret del mon a intentar tirar avant y vos recorde que no nia faena per ningun lloc y vos demanariem que en ves posar foc mos dijareu pa be a pa mal que sigem mosatros el que desidim molajuem molt pa nar jugant en estes coses

Anònim ha dit...

ELS DRESTS DELS TREBALLADORS NO ES A PERDUD EL TREBALLODOR ES AN PERDUD ELS SINDICATAS QUE SAN VENUT AL MILLOR POSTOR Y ARA MOLES TENIM QUE TRJAR COM A PILOTETES

Anònim ha dit...

Be, Be, en lo dels drets, pero si no hia faena kins son els drets

Anònim ha dit...

Retallada de 0'6 cèntims per hora treballada més la renúncia a les hores extra, això suposa una baixada de sou de l'orde de 300-400 euros mensuals. Si la retallada es fa en proporció, els directius haurien de baixar-se el sou en 2000 euros mensuals. Ho faran?

Anònim ha dit...

Jo no se com poden passar estes coses, en un pais tan ric com Aspaña.
Perque si Aspaña no fora un pais ric, no podriem mantindre tot açò:

- 86.000 regidors
- 9.000 alcaldes
- 17 presidents d'autonomíes
- 1.600 parlamentaris autonòmics
- 350 diputats en Corts (que no paguen IRPF)
- 300 senadors
- 200 parlamentaris en Estrasburgo
- 600 Assessores preséncials
- 20 ministres y tots el seus adláteres

Anònim ha dit...

Jo no se lo que és millor, i per tant no vaig a donar cap consell, però per este camí de retallar i apretar sempre als mateixos, tampoc anem a cap lloc.
Podrem resistir 1 any, 3 anys, 5 anys, però en estos dies que es celebra lo de la guerra civil, anem camí de treballar en las mateixes condicions que ja ho feien els nostre iaios i pares: De sol a sol i no eixir de la miseria.

Anònim ha dit...

La gent no sap centrar el tema.
Perque li doneu tanta importancia a lo que aconselle o deixe d'aconsellar Arc Iris?.
Ací lo veritablemente important és que esta noticia és una desgracia per als treballadors i treballadores, una desgracia per a Simat.
I algo hi haurà que fer.

Anònim ha dit...

Tots els que ens donen consells a les treballadores de la COSIVA que pensen que farien en la nostra situació, ací en Simat no hi ha més treball, els diversos ajuntaments que han hi hagut s'han dedicat a altres menesters mentre este poble anava morint-se, en qüestió laboral, poc a poc. Si tanquen les dos cooperatives no sols es queden sense treball molta gent, si no que Simat quedarà en caiguda lliure, ja que qui anirà a comprar als començos si no hi ha diners? A quantes famílies embargarà el banc? És molt complicat. Si s'haguera fet el parc industrial COSIVA no haguera estat il·legal i no s'haguera tingut que entrampar en la nova nau que li exigiren per legalitzar-se. Si li haveren donat la subvenció aprovada des de fa 2 anys i que no ha percebut encara ni un duro dels 300.000 euros no haguerem arribat a aquesta situació. Tan que parleu de política, perquè no comenceu a fer algo per Simat per a que s'obriguen negocis que donen feina a la gent de Simat? Estem convertint-mos en un poble dormitori, i així no anem bé. Nosaltres aguantarem per no perdre el nostre lloc de treball. Resistirem, han guanyat la batalla, la guerra... ja és vorà. Molt d'ànim a les meues companyes i gràcies per ser com sou. Estic molt orgullosa de vosaltres. Espere que l'empresa entenga l'esforç i el sacrifici que anem a fer per l'empresa.

Anònim ha dit...

El que decidisquen els treballadors/res ben dicidit està.
Ells i elles son els primers que patixen el problema i ells i elles son els que tenen que prendre la decisió.

Anònim ha dit...

esta molt be el parlar de Empresa i treballadors, Algu ha pensar que la empresa son llauradors que no tenen dret ni ha exigir que les paguen algo per la seva collita???

Anònim ha dit...

al comentari de la treballadora de la cosiva 00:00.crec que as pegat en el clau en tots els arguments i tens mes rao que l`ostia.anim i encara que parega que els treballadors de simat estem asoles(per lo que dius de l`ajuntanent)avore si encara donem una bona demostracio de que els diners i els collons son pa les ocasions...

Anònim ha dit...

i els dos marajas de la cosiva que ? es baixen el sou ? fan falta els dos ? si si si la RI i la BE , que fem en estos dos ?

Anònim ha dit...

Krec ke esteu olvidant al que realment mante la cooperativa, ke es el llaurador, si ell no trau res, abandona, i si abandona no hi an diners per fer funcionar eixes estructures.
Ell fa masa anys ke pert, pero el valor de les seues collites son el ke paga el sous, grans i petits, i tota la resta de despeses

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :
Si mateu a la gallina no pondrà ous. I la gallina està en coma.
La gallina es el llaurador, que està cent vegades pitjor que els treballadors de la COSIVA. Perquè no sols malvén les collites i no cobra les hores de feina, sino que a més li costa posar de la butxaca.
I tot ha d´eixir de les boletes verdes dels tarongers.
La mamella ya no dóna per a tots.

Anònim ha dit...

si és mira la plantilla de treballadors de COSIVA voreu que el 90% son socis , es a dir llauradors, tenim perdues en el camp i ara en el treball, peró aceptem per tirar en davant.opinar en un article per aquesta web es facíl, tindre que aceptar certes condicions en el treball és de valents, apostem per fer un esforç i traure la coperativa endavant.No he vist a ningún funcionari renegar del seu lloc de treball per la baixada del seu soú,menys hipicrecia i més suport .

Anònim ha dit...

considere ke tant este article, con el ke a publikat El Levante, son una PUTA per a esta entitat. No aprofiten per res positiu, sols per a menoscabar la confianza del soci, cliente, proveedors i resta de gent ke tinga relasio en la
COSIVA

Anònim ha dit...

Esric d'acort en els dos ultims comentaris, desde el meu punt de vista sou uns i unes valentes afrontant el problema. ANIMMM.

Anònim ha dit...

Sí, sòcis però, amb una fanecada, sòls están ahí per el jornal, començant per la RI, ara ja no queden fanecades bones ni llauradors, sòls socis-treballadors amb una fanecada al mig l'horta.

Que s'enteren dels sous del Nº1 i de la Nº2 de les oficines....

P.D. He estat com a sòci a les 2 Cooperatíves


Ara, anceneume an flames.

Anònim ha dit...

hipicrecia ??????
Ehhhhhhhhhhhh????????

Jove Republicà-Net ha dit...

Jo com a coneixedor de 1a mà puc dir que la culpa es de tots; tan de gerents i administratius com de collidors. Si voleu que ho explique millor ja fare 1 article.

Anònim ha dit...

Al ke estat de soci en les dos cooperatives,

ke vols dir en ke as estat de soci en les dos cooperatives???

i perke el tenen le ensendre????

Anònim ha dit...

Pues vol dir que vaig provar a estar a la Cosiva i vaig vore que no anàvem a ninguna part, sòls cara el jornal, pagar per la tarònja poquet, sous desorbitats per dalt de les oficines etc... Després vaig pasar a la Coop. La Valldigna, després de l'etàpa Serra, i idem de lo mismo...

Lo de encendrem ho dic perque el que més xillava era el que menys terra tenía i li la suava prou que ahí en la rotonda vocàra el camió...

Ho tens "KLAR" ??????

Anònim ha dit...

Pareix mentira que en 28 comentaris ningú haja parlat de una de les millors maneres de ajudar a arreglar els problemes: acachar al LLOM. El problema de les cooperatives es que tots són amos i tots treballen lo mínim, així que a treballar ja!!!!!

Anònim ha dit...

Al KLAR !!! i VIDENT

L´etapa de Serra en la Valldigna va sentar les bases de lo ke va vindre despres.

Contaren a la gent, lo ke la gent volia sentir.

Tiraren al contable ke els podia fiscalitzar.

I amb el consentiment de una part dels socis i la majoria dels treballadors, es dedicaren a expoliar la Cooperativa.

"DE AQUELLOS POLVOS ESTOS LODOS"

Anònim ha dit...

Oii que bonico eu dius, tu en kina cooperativa estas????.

Anònim ha dit...

No vullc dir-te el que pense de tú, va per el de les 17,54,potser sigues el tipíc xiquet pijo que tot li ha vingut donat, no val la pena dirte res més , si és el que tú penses ...sols dir que moltes gracies Victor per el article que has escrit , fins i tot has conseguit que hens traten de mals treballadors.. tot heu fem igual, si el teu fí era que entrara gent per pujar el marcador de visites a la web estas conseguinto, no esperavem meins de tú.

Anònim ha dit...

Es veritat que la Cooperativa la VALLDIGNA he demanat 1000 € a cada treballador que vullga treballar la campanya próxima.?

El ARC IRIS, com a defensor dels drets dels treballadors oprimits, també fara una noticia de esto?

També eu publicareu al LEVANTE?

Ja teniu mes carnasa per al vostre panflet

Anònim ha dit...

per als que no ho sapigen:
cooperativa ve de la paraula cooperciò.implica la cooperaciò de tots els que vullgen entrar.tant el que posa 1 faneca com el que ne posa 50,tenen que cooperar.la jugada es en principi facil.ens fem el producte, l´elaborem el venem i cobrem a tanto por uno san ambruno.i aixi comensaren,i no anava jens malament.el problema ve cuant entren els listos(directors,compradors,"tecnics",i de mes fauna xupoptera)que l`unic que volen es xuplar.van xuplant asta que la mamella sa seca i entonces sa solten i dimitixen o els tiren per fero masa descarat(no vull dir ni un nom tots els sabem i em referixc de les dos coop.)el pobre llaurador no sap mes de lo que sap i cuant es dona conter es cuant ja esta tot empastrat,pero als xupons ben fartets que sen an anat...acabe ja que estic calfantme i no vull.

Anònim ha dit...

Molt ben dit. I gràcies a ARc Iris per informar. La informació és LLIBERTAT. Fer-ho tot d'amagaetes no és de gent honesta.

Anònim ha dit...

La informació es LLIBERTAT
i la informació sesgada i partidista es FEIXISME

Anònim ha dit...

Ale al grasioset de turno ja amollat la parrafada.

Anònim ha dit...

i lo tranquil que saura quedat el borinot eixe(12:45).vatx a provar a vore.mmmmmmmmmmmmmm la punxa cuant naix ja punxa.supose que es algo tan fora de contexte i estupit com el seu.

Anònim ha dit...

Jajajaja blanc i en botella????.Avore ara que contesta.

Anònim ha dit...

ostia com divaga este tema, pobres cooperatives

Anònim ha dit...

analisem"OSTIA COM ¡¡¡DIVAGA!!!?? ESTE TEMA,POBRES COOPERATIVES".mmmmpuueeeeesss NO.no vetg cap proposta per a la soluciò de les cooperatives.entonces que collons estas renegant? o es que eres dels que eu volen tot a punt d`engulir?

Anònim ha dit...

si l'arc iris te la solucio q vaja i q l'expose segur q tots lescoltarem, menys parlar per parlar i me susar el cabet

Anònim ha dit...

el que deu tindre la solucio es el ANALiSTA de les 12:48

Anònim ha dit...

si que eres curtet rei,si eixos comentaris ja et pareixen de ANALISTA,sabras anar asoletes a comprar el pa?o et donen els dineres justetets???

Anònim ha dit...

ANALISTA, em dóna la impressió que ets del tipus de gent que es creu en possessió de la veritat, i de menysprear tot el que opinin la resta, encara no he vist que dediquis el més mínim esforç a proposar alguna cosa útil. Simplement llegeixo comentaris plens de mala bava, i que creuen fer ostentació de la teva pretesa superioritat intel.lectual!. Jo no se si a l'anterior li donen els diners exacte o no, però segur que és com a mínim millor que el teu

Anònim ha dit...

soc el "ANALISTA"segons tù i el de dalt de tu es l`unic comentari (apart d`este)que he fet aci i tu el listet ja as tret les teues conclusions de com soc jo,lito que eres un listo.a per cert la teua proposta tame a segut aixina de xavo UN BON NO RES.

Anònim ha dit...

Acabes de ratificar el meu diagnostic.
GRACIES

Anònim ha dit...

vale, tu a mi tambe.GRACIES

Anònim ha dit...

ANALISTE molt bona la repòsta al de les 15:08

Anònim ha dit...

Avui ha donat el Sr. Serra la solucio a la Cooperativa La Valldigna, pagar 100 o 150 € per fanecada i tot arreglat, i damunt li han aplaudit¡¡¡¡

No san donat conter que eixos diners els tindrien que posar tots els anys, i aixi i tot la Junta de la cual ell va ser un dels promotors, els cremará en mala gestió i corrupcio???

Anònim ha dit...

Avore, avore com esta aixo? cada fanecada 100 euros i cada treballador 1000. De cuantes fanecades i quants treballador parlem? Si jo soc treballador i tinc 10 fanecades tinc que posar 2000 euros? D'aon si els hem guanyat en tota la temporada de collir? Que algu en dona la solucio.

Anònim ha dit...

Amic, crec que no tenim solució, aquesta Cooperativa, igual que molts estaments de la nostra societat, estan en els darrers anys en mans de professionals de la manupulacion i l'engany, que vesteix de gent propera als seus electors, s'han aprofitat en el seu benefici , això si, democràticament, i després es excusa que els seus actes són pel bé de tots, sense assumir cap responsabilitat, i deixant-simplement en la més absoluta ruïna.
T'aconsello que guardis els 2000 € i busquis un altre mitjà de subsistència i no sigui depenent d'aquesta cooperativa.
SORT

Anònim ha dit...

Gracies ja no hi ha altra solucio?.

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga, cap.
No tenen mercats, els van destruir tots
Ni producció dels socis, els han fet abandonar
Ni capital, porten 8 o 10 anys malgastant en sous, prebendes i compres ruïnoses.
Ni crèdit, tenen els seus immobles hipotecats.
Ni fonamentalment, esperança ni il.lusió per trobar altres fonts d'ingrés i producció.
Ho sento sincerament ..

Anònim ha dit...

Gracies un altra vegada, ens anirem buscant feina per Benifairo i avore vindre.