dilluns, 6 de juny del 2011

QUE NO DIGUEN QUE NO AVISÀREM


Article de Marc Cabanilles

Ens trobem ara en l'etapa de buscar culpables d'una situació a la qual s'ha anat arribant a poc a poc, sense més causes que les polítiques fosques, prepotents i poc progressistes, iniciades en temps de Palomares, i que van continuar amb els seus successors.

Cal recordar que en 2003, primer any que va aparèixer Arc Iris, la nostra idea va ser la d'un canvi de rumb. Arc Iris es va constituir per a protestar i lluitar contra l’amenaça dels PAIs, les polítiques fosques dels Palomares, Agustins i Eugenis, la seua prepotència, manipulació i falta d'ètica (per cert, dels tres, ara torna Agustí Pascual). En el seu moment, des d’Arc Iris ja avisàrem que de continuar per eixe camí, el PP acabaria governant en Simat, i així ha sigut.
Eixe any 2003, Arc Iris va intentar que l'alcaldia l'ocupara el BLOC, degut, entre altres, coses a la mala política que ja portava el PSOE en el tema de l'alta tensió i la seua obstinació a construir el camp de golf i la macro urbanització. El BLOC rebutjà l'alcaldia, i amb el seu suport, va permetre que el PSOE continuara amb unes polítiques nefastes.
L'any 2007, i com a conseqüència d'eixos comportaments gens progressistes, va continuar la caiguda en picat del PSOE, i el partit més votat ja va ser el PP, encara que una moció de censura legal, però mal planificada, pitjor explicada i presentada amb un any de retard, va impedir que el PP continuara amb l'alcaldia.
Passats tres anys, amb un tripartit que se suposava d'esquerres, però que no ha canviat ni les formes, ni les actituds, arriba 2011 i la victòria del PP ja és per majoria absoluta.
I ara, què fem?.
Alguna cosa còmoda i senzilla: Buscar culpables a un costat i l’altre.
Disparar a discreció contra tot aquell que s'atrevisca a fer alguna crítica. Etiquetar de dretes als qui en parlar, no ho facen per a recolzar la “magnífica” tasca del tripartit, on els seus membres han estat més pendents d'eixir en les fotos, col.locar amics, posar-se plaques en els carrers, i salvaguardar la imatge del seu partit, que de sentir la veu de la ciutadania.
I este buscar culpables, ja no només arriba a Arc Iris, on ja estem acostumats al fet que ens diguen de tot, ara la recerca de culpables ja s'estén entre els mateixos socialistes (lleva't tu per a posar-me jo).
Tot menys fer autocrítica.
Tot menys preguntar-se què s'haurà fet malament.
Tot menys intentar esbrinar perquè els votants de Simat han votat el que han votat.
Tot menys pensar si les coses es podrien haver fet d'una altra manera.
Tot menys parar-se a pensar si ser d'esquerres és fer més obres que ningú.
Tot menys intentar canviar les formes de gestionar la cosa pública perquè la gent veja clarament la diferència entre dreta i esquerra.
Tot menys assumir responsabilitats per el que s'ha fet o pel que s'ha deixat de fer.
De tota manera, si a molts els serveix de consol, nosaltres estem disposats a rebre l'aiguat, i passar de ser uns ravaleros, comunistes, simaters de cap de setmana, a ser un apèndix del PP,o si vos agrada més, també com han dit alguns últimament, estem disposats al fet que se'ns diga que som el mateix que PSOE i IU.
Hi ha d'on triar, però que sàpiguen els buscadors de culpabilitats, que si dins de quatre anys volen acabar amb el problema (majoria absoluta del PP), hauran de canviar les formes, perquè buscar culpables, l'única cosa que fa és amagar la malaltia, però no curar-la.
I ara, si no han entès res, si no han après gens de tot allò que ha passat estos últims anys, disparen.

52 comentaris:

Anònim ha dit...

home fas un comentari molt extens total per a dir que tot el que heu intentat"no al pai,no a les macro urbanizacions,no a colom,que mane el bloc,etc,etc,etc...no ne heu aconseguit ni un sol proposit.res vull dir mal de ningu pero si una persona et diu fracasat no fases molt de cas pero si teu diuen dos...entonces mirat a l`espill que algo nia.pot ser que tingeu el don de vore el futur politic en simat pero lo que es diu collons per a evitaro es mes que evident que no.i ara la pregunta despues de tot lo que as escrit es.(...y?)

Anònim ha dit...

Mira per on, jo pense tot el contrari a tú.
El pai no s'ha fet (de moment) i macrourbanització no n'hi ha, Colom ja no està, el Bloc no va agarrar l'alcaldia perque no va voler...
I damunt han encertat en que, de seguir eixe camí, acabaria manant el PP.
Pensa bé el fracàs on està o de qui és.

Anònim ha dit...

I ara la pregunta és.(...y?)

Molt bona pregunta, si senyor.
Però qui l'ha de contestar no és Arc Iris (que no ha passat mai d'1 regidor).
Qui ha de contestar son els que manant, manant, ens han dut a la majoria absoluta del PP.

Anònim ha dit...

La radiografia feta és complerta i correcta, sols hi falta analitzar la teua figura política, Marc: personatge crític i cotrovertit, que és presenta com a Regidor i abandona el càrrec sense donar explicacions i adoptant actituts una mica, si més no contradictòries, difamatòries i qüestionables.

Anònim ha dit...

Marc, cal que cuides les teues amistats que pacten amb el PP, per a tindre una Alcaldia a Tavernes, tens a Victor de Simat, Karina (la falsa) per Tavernes i El prepotent Xavi Lopez (empresari de pacotilla)de Gandia. Tots a omplirse les butxaques, tindrem que controlar els programes mediambientals de la Safor.

Anònim ha dit...

resposta al de les 10:54.el PAI no sa fet gracies a les seues gestions?-tota la part de"manhatan"es pot considerar macro urbanitzaciò?.i acolom l`an tirat ells?lo unic que sabien sert(segons ells)era que manaria PP.an conseguit evitaro?.lo dit,res de res.molta palla pero de forment ni un gra.cualsevol del mon pot comensar a dir no al pai,no a les macro,no asò,no allò,cuidao que ve llop...pero montarte un partit politic i pavonejarse de lo que ell sabien i para de contar,home...

Anònim ha dit...

Anem a vore.
Qui té que fer les gestions? El grup que té 1 regidor o els que en tenen 5, ó 6?
Qui pot evitar algunes coses? Els que manen o els que no pinten res?
Està clar, com diu l'articul, que tu eres un dels qu no ha entés res i que repetiria la historia per a tornar a caure en les mateixos errors.
Aviats anem si eixa és l'autocritica que es fa.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU

Es clar que Arc Iris va ser un moviment ciutadà contra els abusos de poder i la injusticia .I molta gent se n´ha adonat de que així no podiem seguir.
Colom se´n va anar perquè va vore el que li venia damunt. Eladi ho va acabar de rematar pactant amb Serra.
I ara de que es queixeu?
Tenim el que mos mereixem !
Qina culpa té Arc Iris?

Anònim ha dit...

De moment l'únic que va a deixar governar al PP a la Safor és el Bloc a Bellreguard.

Anònim ha dit...

... i el bloc a Xeraco també recolzarà al PP que tal?

Anònim ha dit...

Marc serà crític i controvertit, però al menys parla i opina en públic i posant el seu nom per davant, no com atres que callen, o lo que es pitjor, parlem amagats.

Anònim ha dit...

Mira rei o reina, Marc l'any 1992 no va abandonar. Els del PCE, encapsalats per pep de l'ou el varen tirar.
I l'any 2004, va deixar la regidoria perquè així ho tenien previst dins de arc iris per a que puguera entrar més gent.
Ara pots fer dos coses, intentar averiguar com i de quina manera foren les coses, o seguir parlant sense saber res.

Anònim ha dit...

esque per motes opinions,datos,ser o no ser de algo o de algù.despues de llegir l`articul,que tot eu sabien I CONTINUE OPINANT QUE NO EVITAREN NI SOLUCIONAREN RES ELLS DE FORMA DIRECTA.la meua pregunta es la mateixa(...Y?)

Anònim ha dit...

Eres cabudet eh?
Pues clar que no evitaren ni solucionaren res.
Que volies que feren en 1 regidor?
Miracles?
Lo que diu l'articul es que ja avisaren de com acabaria l'assumpte.
Y la meua contestació també es la mateixa: Pregunta-li als que si que podien evitar o solucionar algo i ens han portat al desastre.

Anònim ha dit...

Segur que éste post "8 de juny de 2011 19:16" el Administrador-Censor no l'elimína per nombrar a Pep de l'OU.....


ARC-IRIS = PEBRE I TOMACA.

Anònim ha dit...

I perque l'havia de suprimir?
Acas s'insulta a algú.
Sembla que el censor eres tu, que estàs desitjant que el suprmisquen per a poder parlar.
Au

Anònim ha dit...

Che no li contesteu al del pebre i tomaca, que a eixe no li interesa res de lo que ací s'escriu.
En lloc d'interesar-se per la noticia, sempre va desviant l'atenció.

Anònim ha dit...

el cabudet eres tu 20:58.en el regidoret dels collons.en tenien un?pues un.i a pelear tot el que es puga i mes.jo i segurament tu i mes de 2000 simaters que som els de a peu segur que no agerem pogut fer res, pero ells estaven ahi.i al fi i al cap a tota la gent que els va votar soles els queda el consol de que el seu partit diga "nosaltres ja eu sabiem i si vos a pasat es perque no santereu de res"va home va que a bou pasat tots son molt valents.que vol dir,que mana el pp perque tots som tontos menos ells?que no mos enterem de res?...

Anònim ha dit...

ma quedat dir que montareu el partit en un milio de idees al cap i propostes(cosa molt loable)pero no es menos veritat que pasareu sense pena ni gloria i este es legat que voleu deixar?"mosatros ja eu sabiem".mireu diuen que el que fa lo que pot no esta obligat a mes i vosatros ni sabereu ni pugereu fer mes.

Anònim ha dit...

Ja està be de dir tonteríes i diguem la realitat:

-Colom haguera tret 10 majories absolutes mes si haguera continuat, perque per molt mal que ho fera, a la gent li queia be

-La única raó del grandíssim bac del PSOE a Simat va ser que Eladi es posara de cap de llista i ja que era molt impopular a Simat

-Arc Iris, si tan mal ho han fet Colom i el tripartit, vosaltres també perque no heu sabut recollir un èxode massiu de vots desde partits d'esquerra, ni heu sabut utilitzar arguments de pes (segons vosaltres, lo mal que ho han fet Colom i el tripartit) per convencer a l'electorat i ja són 3 legislatures amb sols 1 regidor. Si de algo es podeu penjar una medalla, es de haver ajudat a convertir Simat en un poble de dretes gràcies a la vostra estratègia de acoso i derribo cap a qualsevol partit que es diguera de esquerres

Anònim ha dit...

Quanta rao tens xiquet, jo pense com tu. No mes fan que remenejar la merda, pero ningu agarra la granera i el poal per a llevarla.

Anònim ha dit...

Es increible com funciona el cervell d'alguns.
Qui ha convetit simat en un poble de dretes son els que han estat manant els últims 30 anys, primer Colom, després Eladi, després Agus.

I sembla que PSOE, BLOC i ERC si que han sabut utilitzar bons arguments de pes. A la vista estàn els resultats.
!! Quanta raó té l'articul: Ni enteneu res ni sabeu traure cap ensenyament de tot el que ha passat.
Seguiu amb eixa prepotència a vore si les pròximes eleccions el PP en trau 10.

Anònim ha dit...

com per a que encara mos tingem que tragar que vagen de xulets icantant-jaaa lo saabiiiiiaaaaaa,ja lo sa biiiiaaaaaa...inclus dona la sensacio que per a vostros la alcaldia per al pp la teniu com a objectiu complit.tipo pp-rajoy en politica nacional"cuant pitjor per a ells millor per a nosaltres"en la diferencia que a vosatros nomes vos servix que per a omplirse el ego personal.

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :

Com sempre, la gent del PSOE, BLOC i ER es consola tirant-li les culpes a Arc Iris; quan ells han sigut els autèntics artifecs de tot el que està passant.
No heu parat a pensar la destrossa que heu fet a Simat?

Anònim ha dit...

Per a xuleria la que demostres tu, intentat tirar les culpes als que menos deuen.

Anònim ha dit...

pero que tonteries dius?culpes a cada u li les tirara a qui li pase ples coll...pero tu no eres tampoc el de la vareta magica que tot eu podra arreglar. perque com pareix que tens la gran virtut, de ser l`unic que eu compren tot i te la veritat absoluta al les seues mans i els demes som idiotes...va listos feu algo!!perque vosatros tame lo unic que feu es tirarli les culpes al "tripartit"de que vos tiren les culpes a vosatros.res lo dit molta palla pero de d forment ni un gra.

Anònim ha dit...

O siga, el PSOE posa de cap de llista a la persona més impopular, el BLOC posa a una simatera de cap de setmana, deixen 1 any al PP en l’alcaldia perquè no es posen d’acord en repartir-se el pastís, deixen al capdavant de l’ajuntament a un partit que sols té 1 regidor, abrasixen en impostos al veïnat, fan jugades fosques com les del carrer d’Al Tall, van posant-se la cameta entre els mateixos del tripartit per vore qui ix més vegades en la foto, han aconseguit que als plenaris ja no vaja ningú, es posen assessors, despilfarren en telèfons mòbils, enxufen amics i coneguts per a fer treballets............. I ara resulta que Simat es de dretes per culpa de Arc Iris.

Quines llumbreres !!
Jijijijijijijiji

Anònim ha dit...

QUE L`ARC IRIS NO TE CULPA DE RES AVORE SI TENTERES JA!!!!PERO NI TE CULPA NI TE GRACIA DE RES,DE RES.EL PSOE A FET NO SEQUE ,EL BLOC NOSECUANTOS,ESQUERRA NOSEMAS,I L`ARC MMMMM L`ARC,L`ARC.A SI L`ARC A FET MES QUE RES, A FET RES DE RES.(BUENO ARA SI QUE ESTA FENT TRATAR DE GILIPOLLES A TOTS ELS QUE NO MOS DONE LA GANA DIR A ESTE ARTICLE...AMEN.

Anònim ha dit...

Colló si que estan rabiosos.
Deuen ser del tripartit.
Però si Arc Iris ja els havia avisat del que anava a passar!!!
Jojojojoo

Anònim ha dit...

ostia tu ,podrien buscar la trompeta que gastava el agusil per a fer els bands fa 40 anys i que els de l`arc vajen pregonant lo que ells sapien en cada moment,vist lo vist es la unica i verdadera vocacio de este partit avisar.o que algu conte per aci que mes an fet apart de avisar que esta molt be avisar,aviseu si sabeu algo que sa vaja fet.o que monten una consultoria tipo"la bruja lola".

Anònim ha dit...

Tot lo que vullgau, però quan el tripartit va fer el cop d'estat, alguns ja digueren que això ens portaria majoria absoluta del PP, i aixina ah segut.
Està clar qui son els responsables.
Però ara no volen saber res.

Anònim ha dit...

...oooo0.............estes son
...( ).............les uniques
... ) /..............petjades que
...( /....0oooo......deijarà l`arc
..........( )......a l`ajuntament
...........) /.......de simat
..........( /........

Anònim ha dit...

Pues si, tens raó, estan rabiosos, perque no diuen res de trellat.

Anònim ha dit...

...oooo0............
...(...)............
....)./...0oooo.....
...(./....(...).....ara
...........)./......crec que
..........(./.......man surtit
be

Anònim ha dit...

Ladran, luego cabalgamoooooooooooooooooos!!!!

Ajo i agua o al que li pique que es rasque.

P.D. Pose lo del PEBRE I TOMACA perque el Censor, quan anomenes un nom personal, enseguida et borra el comentàri, ara, com al que em referixc nombra que Pep de l'OU va expulsar al seu germà, eixe comentàri nombrant a eixe funcionàri col.locat a DIT (per les cabotàdes a Colom) no el borrarà...

Anònim ha dit...

En Simat tenim lo que mos mereixem.

Hi ha una persona qe dona la seua opinió (en este cas el Trigo), i a continuació, ix una tropa diguent-li de tot: xulo, de dretes, que tenen la culpa de tot, que si sols remenegen la merda, que no fan res, que si té la vareta màgica, que si es pensa que tot son idiotes,.



Si Simat està com està, no es casualitat, sols hi ha que veure la poca educació, el no saber debatre, la mala llet, les envejes, la poca cultura democràtica, les paraules que més apareixen son xulo, collons, merda, tonto, rabiosos ......

On voleu arribar aixina?

Menos mal que soles ha dit la seua opinió.

Anònim ha dit...

Avore si ara li tenim que fer un monument.

Anònim ha dit...

Hi ha que ser imparcial, ací o es va amb Arc Iris o amb el tripartit.

- El tripartit va fer mal agafant l'alcaldia un any després del que tocava i posant a manar a persones impopulars

- Arc Iris ha fet mal perque desde 2003 sols s'ha dedicat a criticar a els partits d'esquerres, ajudant a provocar la "dretització" del poble

Qui no vullga vore ninguna de les 2 coses es que està cego

Anònim ha dit...

"i ara, si no han entes res,si no han apres gens de tot allo que ha pasat estos ultims anys disparen".
en estes paraules exactes acaba l`articul(que no es palabra de dios)nomes es una opinio com puga ser la de cualsevol dels que opinem per aci.per a mi estes formes de acabar una opinio es atacar a la inteligencia de les persones perque ve a dir "que es lo que jo dic i sa acabat i si no eu veus aixi es que no as depres res,estas sego,bla,bla,bla,"estos comportaments tenen un nom ben claret "prepotencia".

Anònim ha dit...

La ignorancia és molt atrevida.
Seguramente no teniu ni idea de les mocions que ha presentat Arc Iris tots estos anys, i que no son precisament, res de dretes (el codi ètic, el reglament de participació, el repartiment dels planos del golf que Colom amagava al poble, etc, etc..).
I primer Colom i despues el tripartit no li han fet mai ningún cas.

Qui no vullga saber acò, també esta cego.
Jo en pense que hi han molts cegos en este poble.

Anònim ha dit...

Un monument si que han de fer, pero a la mala educació i a les males maneres.

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Feia dies que no entrava al bolg i m'he quedat al·lucinada. Com anem a fer alguna cosa la gent d'esquerres si no parem de tirar-nos trastos al cap? Estic avergonyida de llegir totes aquestes opinions, els de dretes deuen estar botant d'alegria en veure que no tenen de què estar preocupats, ja que els tontos d'esquerres ens passarem la legislatura mirant qui té la culpa i deixant-los a ells fer el que vulguen. Comencem a passar pàgina que el dissabte comença una nova legislatura i l'enemic no som nosaltres, hi ha que fer una bona oposició i si ens passem la vida mirant-nos el melic, afavorirem als de dretes. Ens tindriem que centrar ja en els que ens espera aquests quatre anys i aprendre dels errors. Pau.

Anònim ha dit...

Ara quan Arc Iris s'estudie la lliçó de "com criticar a la dreta" començarem a tindre pau entre els partits d'esquerres. Es que fa tants anys que no ho fa que no s'enrecorda ja com es feia...

Anònim ha dit...

EL CAPITÀ MORO DIU :

Les coses cauen pel seu pes.
El PP ha obtingut la majoria gràcies al tripartit.
Pero la gent del tripartit no s´ha plantejat dimitir, continuen ahí, apegats a la poltrona.
I ara estan rabiosos perquè hen perdut el poder.
Abans podien fer-se costat uns als altres, el BLOC amb Colom, Serra amb el BLOC... ara ni això.
És normal que estiguen rabiosos i no sàpiguen a qui tirar-li la culpa.
Si vos la tiren a vosaltres és perquè no s´atreveixen a titar-se-la ells.
No reconeixeran mai que són els culpables.
Per tant, aguanteu la seva malixia fins que se´ls hi passe.

Anònim ha dit...

xe,ahi es quedeu valents,aso a acabat convertinse(com casi sesmpre per aci)en un "i tu mes".estariem 1000 anys en lo mateix i ja dona la sensacio que estem rodant senia com els burros i no magrada gens eixa sensaciò.paseuo be i fins el proxim article.

Anònim ha dit...

Això, ja està be de discutir!!! a vore si podeu fer callar al capitá moro eixe que pareix un ultra més de Arc Iris cada vegada que parla...

TÀNIA LA REVOLUCIONÀRIA ha dit...

Crec que tindriem ja que deixar de parlar d'Arc Iris, que jo crec ja no existeix com a partit, ja que no s'ha presentat a les eleccions, de mirar cap enrere, que no solucionem res i mirar cap endavant, a vore si arreglem alguna cosa, ja sé que està difícil, si no més estar pendents d'ara endavant dels descalabros que puga fer la dreta, que els farà, per criticar i denunciar, dins del respecte tot el que no ens parega bé, que és l'únic que ens quedarà a la gent d'esquerres, per a que no es pensen que ens hem dormit o seguim barallant-nos.

Anònim ha dit...

Intentant que el debat siga correcte, i independentment d'unes opinions i altres, jo crec que seria bo fer les reflexions que l'articul proposa:

Fer autocrítica.
Preguntar-se què s'haurà fet malament.
Intentar esbrinar perquè els votants de Simat han votat el que han votat.
Pensar si les coses es podrien haver fet d'una altra manera.
Parar-se a pensar si ser d'esquerres és fer més obres que ningú.
Intentar canviar les formes de gestionar la cosa pública perquè la gent veja clarament la diferència entre dreta i esquerra.
Assumir responsabilitats per el que s'ha fet o pel que s'ha deixat de fer.

Anònim ha dit...

Masa demanes, asi no es fa autocritica, es critica que no es el mateix.

Anònim ha dit...

Jo apoye el de les 14:30.
Cada ú pot opinar lo que vullga, però després del desastre electotral, estaria bé parar-se a pensar i reflexionar un poc del perquè.
Té igual com es diga: autocritica, reflexió, estudiar, pensar.
I en té igual si ho diu Arc Iris o perico pelotas: És de sentit comú.

Anònim ha dit...

A mi m'havera agradat que el tripartit havera fet un balanç abans de deixar l'alcaldia.
Però des de les eleccions no han obert la boca.
No se si tenen mala consciència o és que no tenen res que dir.

Anònim ha dit...

No tenen RÉS què dir, el poble SOBERÀ I DEMOCR`TIC ha parlat!!!!!