dimarts, 17 de maig del 2011

COM EN CADA ELECCIÓ

Article de Marc Cabanilles
Com en cada elecció, tots els partits llancen els seus programes electorals amb la finalitat de captar el vot ciutadà. Passades les eleccions, moltes de les propostes queden oblidades fins a dins de quatre anys. Guanye qui guanye, perda qui perda, pacte qui pacte, el paper de la ciutadania deuria consistir a reivindicar i recordar que el que s'escriu en els programes electorals no quede només en promeses, bones intencions i cants de sirena, sinó que es duguen a terme.
I no demanem impossibles a ningú. Com a mínim quedaran quatre anys per davant per a dur-los a terme. Uns altres porten en el poder més de 30 anys, i segueixen prometent coses que ja prometien l'any 1979.
A part de les clàssiques, ambigües i permanents promeses (millorar la qualitat de vida, promoció econòmica, buscar treball per a tots, potenciar el turisme, etc.), hi ha una sèrie de propostes molt concretes que els qui es reclamen d'esquerres no haurien d'oblidar.
  • Parlem d'un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que s'adapte a les necessitats de la gent, i no a l'inrevés com s'ha estat fent fins ara.
  • Parlem de l'especial comportament ètic d'els qui ostenten el poder, i més quan en Simat hi ha un Codi Ètic que es va aprovar a proposta d’Arc Iris, i que ningú té interès a complir.
  • Parlem que la joventut és el futur i analitzar els seus problemes, escoltar necessitats, veure les seues aficions, atendre les seues demandes, etc., va a ser fonamental perquè en el futur, hi haja una correcta convivència i un bon ambient ciutadà.
  • Parlem de la creació del Museu d'Etnologia, perquè les generacions futures no perden de vista d'on venim i que és el que anem perdent en el camí d'aquest fals progrés desbocat.
  • Parlem de l'existència d'una Oficina de Drets Civils, no controlada pels qui manen, i on qualsevol persona que es considere atropellada en els seus drets (moltes vegades per la pròpia administració), puga acudir.
  • Parlem de Participació Ciutadana, o siga, de tenir en compte l'opinió de la ciutadania, especialment quan es volen fer projectes que afecten de manera especial a tots, com per exemple, la remodelació de Font Gran o la Font Menor, o el traçat urbà.
  • Parlem de transparència, de la de debò, no de la que es predica en els mítings. Des d'aquesta mateixa web i el mateix regidor d'EU-Arc Iris, s'han demanat multitud d'aclariments que el tripartit no solament no aclareix, sinó que oculta. Prediquen transparència, però són un exemple d'ocultisme.
Tot açò sense oblidar que corren temps difícils per a molta gent, on ja és prou difícil el tirar endavant cada dia, on avui es té treball i demà no es té. I per si açò no fóra poc, el pitjor és que, guanye qui guanye, a nivell nacional, autonòmic o municipal, les coses no tenen aspecte que vagen a canviar en un futur proper.
Si amb les esquerres del PSOE estem com estem (desigualtats creixents, acomiadaments barats, pensions baixes, jubilar-se més tard, deute), pitjor ens espera si qui guanya són les dretes del PP, doncs al ja perdut amb el PSOE, caldrà afegir coses noves: Poder absolut per als empresaris, més poder per als capellans, retallada de drets civils (matrimonis homosexuals, avortament), ensenyament i sanitat com a negoci, la corrupció en qualsevol activitat, la llibertat d'expressió amenaçada (cas de la manipulació a Canal9 i de la censura de TV3).

Així que atents i a pensar-se molt bé a qui votar (si és que un o una, decideix votar).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Podem estar atents, pero es burlaran igual de mosatros.

CUP ha dit...

Manifest per la dignitat i la democràcia [CUP-BENIFAIRÓ]

La CUP, Candidatura d'Unitat Popular, manifesta públicament:



La necessitat de dignificar a l'administració de l'ajuntament, transparència i control per part de tots els ciudatans del poble realitzant assemblees mensuals i participant activament en la solució democràtica dels problemes.

Anunciem que renunciem al sou de regidors per destinar-lo a un fons social de l'ajuntament controlat i públic si som votats.

En la vida política ens cal votar a persones sense beneficis personals i al servei del poble.

Compromis públic per tal de ser un poble lliure d'aquests representants que mitjançant pactes que enganyen als seus votants i ens fan estar en la situació dramàtica del moment per molt que ells vullguen amagar.

Dignificar el consistori per no votar a persones que abandonen als seus votants i al poble quan no tenen majoria.

Dignitat per la igualtat social i el respecte a totes les persones.

Dignitat davant despilfarrament en campanyes electoral.

Dignitat per fer front als vertaders causants de la crisi.

Dignitat per fer pública i transparent la despessa de la campanya. La CUP 275 Euros!



Per tant, demanem responsabilitat i consciència als votants per canviar tot aquest desastre que ja coneguem i que democràticament ens manifestem anant a votar tots en llibertat.



Endavant La unitat popular, la democràcia participativa, el govern del poble!!! Recordeu: Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres!! Joan Fuster

Anònim ha dit...

Lo que diuen en la CUP tenen molta raó.
Però tal i com està el pati, segurament no trauran res.
Així que lo que ens queda es seguir protestant davant estos polítics del bla bla bla

Anònim ha dit...

Tenen bons porpòsits els de CUP, però encara està per vore el polític que complisca la mitat de lo que diuen en campanya.

senyor-x ha dit...

jo alucine en les coses que diuen en els programes electorals per ferse mes humanitaris,i eixa manera de voler solucionar els problemes nacionals desde l´ajuntament del poble de turno(lluitar contra la banca,demanar els drets socials,lluitar contra el paro...etc).els problemes de un poble menut tots els que som del poble masa be sabem que pot fer el teu ajuntament,i no es precis solucionar la banca mundial per a fer d´el teu poble(que siga com siga sempre tel estimaras)siga el millor de la comarca.i sobre tot,sobre tot un ajuntament deu de escoltar als seus.els ajuntaments no son mes que aquelles primeres comunitats de veins que es varen crear,precisamen per aixo per solucionar els problemes dels veins.en les reunions de veins en la finca que vivim no intentem salvar el mon, soles lo que esta fallantli a la comunitat.simple ment es tracta de ser legal i tot eixira rodat.