dissabte, 2 d’abril del 2011

Article de Marc Cabanilles

A Jesucrist el van matar en una creu i els seus seguidors, no solament inunden carrers, col·legis, parcs, muntanyes, edificis públics.. etc . amb la joiosa creu, sinó que a més, i en ús de la seua llibertat, se la pengen al coll per a demostrar les seues creences.
Si en els temps actuals, un fundador de religions parlara d'amor, pau, treball i pa per a tots, igualtat i justícia, és possible que els banquers, el socarraren en la cadira elèctrica. No obstant açò, a ningú entre els seus seguidors, se li ocorreria escollir la cadira elèctrica per a penjar-se-la del coll, o posar una cadira elèctrica en cada racó o paret que vegen lliure.
De voler posar alguna cosa, jo posaria el pa, les flors o la coloma de la pau, la balança o algun instrument del treball humà o les mans de la solidaritat. Però mai se m'ocorria posar un sàdic instrument de mort o execució, ni en un parc, ni penjant dels sostres de les aules on estudiaren els meus fills: ni creus, ni guillotines, ni corones d'espines ni cadires elèctriques.
Tots hauríem d'estar en contra de la presència pública d'instruments propis de mentalitats prehistòriques o de superxeries inventades, que cadascú és lliure de creure i adoptar, però que no ens obliguen als altres a tenir-les presents per tots els costats.
Ara bé, no tardaran a eixir els qui diguen que tenen dret a posar eixos símbols on vulguen i em diran intolerant per no creure'm les seues històries i oposar-me a eixa inundació de simbols. Però per a ells, la paraula respecte, només funciona en una direcció: La d'aguantar-los, de forma obligatòria, totes les seues ocurrències. Totes les sectes funcionen igual: Com es creuen posseïdors de la veritat ABSOLUTA, les seues creences han de ser d'acceptació ABSOLUTAMENT obligatòria per a la resta.
Les creences formen part de la vida personal i privada de cadascú, i els objectes d'aquestes creences, crucifixos, mitges llunes, estels de David, etc. han d'estar en els llocs privats, locals d'esglésies o en la casa d'aquells que ho desitgen tenir, etc.
Que difícil tenen els mal educats de l'Església catòlica el de respectar als que estem per viure la vida, sense interferències divines i al marge d'eixes qüestions.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Marc tinc que reconeixer que la teua reflexió és molt lògica.
No m'havia parat mai a pensar les coses d'eixa forma. No crec ni sóc practicant però tampoc em molesten els símbols ni les persones creients. Però tens molta raó en les explicacions que has donat.
"CHAPEAU"

un ateo ha dit...

si jo pengés la bandera republicana al costat de la creu del toro mateix,me la respetarien com fa anys que es alli o no hiaurien mes moros que matar,pregunte jo.

Anònim ha dit...

l'esglesia maleduca i tu?????

Anònim ha dit...

L'església intocable. Qui gose reclamar el seu dret a ser lliure d'imposicions religioses es un maleducat.

Anònim ha dit...

Tota la vida soportant els seus misteris religiosos i les seus imposicions, i perque ara simplement els critiquen, ja es senten ofesos.
Que poc aguanta el que està acostumat a que siguen els demes els que aguanten.

Anònim ha dit...

No sabia jo que a l'esglesia havien imposicions. Que poc aguanta el que esta acostumat a criticar i que no el critiquen a ell tat??

l'ateo ha dit...

al de i tu tururu.

Anònim ha dit...

L'esglesia ara no imposa perque no pot.
S'enrecordeu quan censurava les pelicules, o quan no es podia posar música per semana santa, o quan multaven per anar a treballar en diumenge.... per no parlar de la inquisició.
El dia que puguen, ho tornaran a fer.

Anònim ha dit...

T'anrecordes tu d'aixo, si que eres vellet per que jo nooo. Crec que la catolica es la religio mes flexible de totes.

Anònim ha dit...

T'assegure que si ara pareixen flexibles, és per necessitat.

Ací a ningú s'obliga a abortar, però ells ho volen prohibir.
Ací a ningú s'obliga a divorciar-se, pero ells volen prohibir-ho per a tots.
Á vore on diu (ni tant sols a la biblia) que ser homosexual es pecat, pero per a l'esglesia estan condemnats.
I aixina, una darrere de l'altra.
Per a que hem de seguir parlant?

Anònim ha dit...

Ale pues cada u a sa casa i DEU en la de tots.

Anònim ha dit...

NO CAL SER VELLET PER ENRECORDAR-SE'N DE QUAN VOLIEN CREMAR A GALILEU A LA PIRA. NOMÉS CAL LLEGIR HISTÒRIA.

Anònim ha dit...

Havien de llegir molts llibres per instruirnos de tot. NO CREUS.

ateo ha dit...

que llegint mes llibres e instruimos de tot lleva merit ales barbaries fetes i als ultims casos exits ala llum.

Anònim ha dit...

Tant els que creuen com els que no han fet barbaries, unes mes a la vista que les altres. I com be deia el de dalt "El que estiga lliure de pecat que tire la primera pedra". Jo no vull ser jutje pero tampoc que en jutguen.