dimarts, 15 de març del 2011

EL DELEGAT D'AVA A SIMAT ARREMET CONTRA EL CONSELL

RECLAMA UN DEUTE DE 22.000 EUROS
La corbata contra la corbata. Quan hi ha diners pel mig es perden les afinitats. El delegat de l'Associació d'Agriculturs Valencians (AVA) a Simat, Enrique González, persona vinculada a més al PP local, ha demostrat integritat i imparcialitat quan diumenge arremetia en declaracions a la premsa contra el Consell per haver denegat subvencions destinades al programa de Producció Integrada, un sistema de cultivar taronges que consisteix en diverses pràctiques sostenibles, com la trituració de restes de poda en compte de cremar-les, el consum limitat d'aigua, la renúncia a utilitzar herbicides, etc. Els afectats són vint-i-idos llauradors de Simat vinculats a la Cosiva i acollits a este programa, als quals la Conselleria d'Agricultura ha denegat una subvenció de 22.000 euros amb el pretext de que les seues terres no hi figuren al cens agrari, segons ha denunciat la cooperativa Cosiva.
No obstant, l'any passat, els mateixos llauradors, les mateixes terres, amb les mateixes circumstàncies, i amb els mateixos requisits, sí van rebre la subvenció. Enrique González critica obertament a la conselleria i anuncia recursos contra la denegació de la subvenció, sobretot perquè els llauradors afectats ja han fet la despesa que comporta acollir-se a este programa.
I mentrestant, el Consell Agrari Local en el limbo.
Al rerefons hi ha la crítica situació econòmica de la Generalitat. Els departaments de l'Administració valenciana tenen l'ordre de retallar tant com puguen, siga d'ací o d'allà. No només les subvencions a l'agricultura s'estan ressentint, també molts projectes de carreteres s'han paralitzat, s'han eliminat serveis bàsics a l'educació, a la justícia, i la sanitat, programes socials s'han abandonat, així com grans projectes. La Generalitat no té literalment diners ni per a segells. Els advocats del torn d'ofici no cobren, les noves seus judicials estan sense dotacions, s'han eliminat 1.200 places de mestres i professors interins, s'està venent patrimoni públic, i probablement es reduïsca el nombre de conselleries.

4 comentaris:

Simpatizant del BLOC ha dit...

Si les cises es fan mal s'han de criticar en pareix perfecte el que ha fet encara k siga del seu partit

Anònim ha dit...

Lo mateix havía d'haver fet amb el pou Vinya de Tela, quant a lo de la bassa de rec........

Anònim ha dit...

Que seguisca criticant amb els retalls a ensenyament i la llei de dependència o com això no li toca la butxaca ho deixa quetet? integritat i imparcialitat però sols quan em toca a mi.

Anònim ha dit...

Quan estava a la junta rectora del Pou Vinya Tela, hi havia un presupost de 6 milions de pessetes per a fer la bassa de rec, al final en va costar 13.... Quan li van demanar comptes a l'assamblea, l'únic que li se va ocórrer va ser dimitim!!!! Però, la bassa va costar 13 milions de pèles!!!! Es veu que el fontaner de per ahí la fábrica de Elena es caret.... i mai es va saber ont pararen els diners, vatga, com lo del carrer "al tall".