divendres, 4 de març del 2011

8 DE MARÇ: LA LLUITA CONTINUA

En el dia de la dona treballadora, coexisteixen visions molt diferents del paper de la dona, que vénen a confirmar que la discriminació i la desigualtat segueixen vigents. I podem veure un parell d'exemples.
EXEMPLE 1
La pensió mitjana de jubilació de les dones valencianes és un 40% menor que les dels homes. Mentre els homes cobren una mitjana de 831 euros, per a les dones és de 501 euros. Entre les causes d'aquesta desigualtat apareixen diverses entrellaçades entre si.
Una, el no haver cotitzat prou com a conseqüència d'haver treballat en la llar o perquè ho han fet en a l'economia submergida com a única possibilitat que tenien. Una altra raó és la proporció majoritària de dones en ocupacions temporals o de pitjor qualitat, la qual cosa impedeix percebre una adequada prestació per desocupació i posteriorment una prestació digna.Tot açò influeix també en l'esperança de vida, sent les dones valencianes, amb 83 anys, la tercera edat més baixa de l'estat espanyol, que de mitjana té 84 anys.
EXEMPLE 2
Just a pocs dies del 8 de març, la Diputació, en mans del PP, anuncia que les falleres vestides amb el blusó tradicional i el pentinat valencià característic de Falles, podran entrar gratis a les corregudes de bous que se celebraran a València del 15 al 20 de març.
Perquè la plaça de bous s'ompliga, podem recórrer a adornar-la amb flors, garlandes, llums de colorets, . . . . . . . o dones vestides amb "blusó i monyos", que per a alguns sembla que és el mateix.

En fi, dos simples exemples (entre centenars d'ells), que ens recorden que queda encara molt per fer (i desfer), en el camí cap a una societat on no hi haja cap discriminació, ja siga per raons de sexe, religió, raça, color de la pell o lloc de naixement.

Mentre, l'Ajuntament de Simat organitza una Passejada Popular (dissabte 5 de març a les 17,30 hores), on indica que s'obsequiara amb un detall sols a "TOTES LES PARTICIPANTS".
No hauria de fer falta cap obsequi per a eixir al carrer a lluitar pels drets i per una societat veritablement lliure. El fet de manifestar-se i reivindicar igualtat i justícia, hauria de ser ja suficient obsequi. I si s'obstinen a donar-ho, al menys que siga per a tots i totes: Dones i Homes.

De totes maneres, millor passejar que quedar-se a casa.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Sopar de germanor dels socialistes de Simat,bon ambient,gent nova i d´abans...amb un objectiu comú,treballar per Simat... i omplir-se les butxaques.

la CAPITANA MORA ha dit...

d´aixó res... les butxaques jo vo les ompliré! babosets

Simpatizant del BLOC ha dit...

Un matí, Camps, President del Govern de la Comunitat Valenciana, està gratament sorprès en llegir una notícia en la premsa: Maria, una jove mare espanyola, bateja als seus nadons bessons, nen i nena, amb el nom de Camps i de València.
Honrat per aquesta circumstància, Camps decideix fer una visita a la mare en qüestió com a mostra d’agraïment.
En arribar a casa, troba a Maria donant el pit a Camps, el president reitera constantment el seu agraïment i pregunta a la mare dels bessons:
- On és València, la germaneta d’aquest golafre preciós que no deixa de mamar?.
Maria li respon que està profundament adormida des de fa molt de temps.
Estranyat per la resposta, el President té la gosadia d’aconsellar a la mare que l’ha de despertar i així podria tenir la oportunitat de veure-la.
La resposta de Maria deixa al President amb cara de circumstàncies:
-Senyor President, no és aconsellable despertar a València perquè si València desperta Camps deixaria de mamar

Anònim ha dit...

La primera vegada que hi ha una dona a l'alcaldia de Simat, i tot es queda en una passejada.
30 anys esperant, i total pa això !!!

Anònim ha dit...

Al de dalt:
tot no ha quedat en una passejada, tot comença en una passejada!!!!!!
Ella , com tu dius, ha fet sols una passejada, tu, que estaves alli mirant o teu han contat, no has fet res , res de res!
o si???una cosa has fet, criticar, citicar i criticar.Encara que havera fet algo de lo que tu estagueres content , de cara a la gent tampoc sabries admitir-ho, criticaries igual.Si tots ferem com tu rei, estariem apanyats.
Primer mira i critica lo que fan els teus i despues lo dels demes.

Anònim ha dit...

Amb que poquet es conformeu.
Este conformisme explica perque Simat (i la resta del mon), estan com estan.
Ala, l'any que ve per ara tornem a passejar.
Programa dia de la dona:
Any 2012: passejada
2013: passejada
2014: passejada
2015: no res
2016: passejada
......
.....

Anònim ha dit...

Agustineta la passajedora: passejant, processonat i ben col.locada, prompte li s'acabarà el xollo aixó si haura cobrat ben cobrada 4 anys més el paro què li corresponga. QUE ET COMPRE QUI NO ET CONEGA !

Anònim ha dit...

Home la veritat es que, per una vegada que hi ha una dona a l'alcaldia, alguna cosa més calia haver fet.

Anònim ha dit...

EL CAPITA MORO DIU :

Estar d´ acord en el pensar de La Capitana Mora. Quan vullga fem una entrada per a que vegen el que es fer una passejada pel poble.
pero la paguem entre els dos!!!