dimarts, 9 de novembre del 2010

PLE EXTRAORDINARI PER RECTIFICAR UNES ORDENANCES FISCALS QUE NO TENEN UN ANY

L'Ajuntament de Simat celebra demà dimecres ple extraordinari per modificar les ordenances fiscals, unes ordenances que gairebé tenen uns mesos de vida, la qual cosa denota improvisació. La proposta de modificació inclou rebaixes tèbies a l'impost sobre béns immobles. No obstant, representa una rebaixa del 5% del 3% en la bonificació d'aquest impost, només en el cas de que es domicilie el rebut per a determinats sectors de la població. En teoria representa un augment d'impostos, tot i que s'amplia l'espectre de beneficiaris.
En el cas de la taxa de recollida de fem, més que una modificació, estem parlant d'una rectificació en tota regla. Quan les ordenances fiscals només tenen uns mesos de vida, el regidor del Fem, Joan Serra, s'ha vist obligat a rectificar i rebaixar la taxa per tal d'impedir una revolta tributària a Simat. Joan Serra ha comprovat en la seua pell que la butxaca del contribuen no és infinita, i els darrers mesos l'única cosa que ha escoltat són queixes. El contribuent és implacable i en compte d'agrair-li amb ofrenes florals l'aprovació d'esmenes a Madrid per furgar en la Font Gran, li retrau que posa taxes abusives. El ciutadà és injust.
Joan Serra no només ha tensat la corda dels impostos que ja existien, sinó que a més n'ha creat de nous, com ara el del clavegaram, i n'ha reinstaurat d'altres que són opcionals, com el d'obres i construccions, per no oblidar les contribucions especials de les Foies, on per cert, la recollida de fem es paga més cara que al Pla de Corrals. I a més, accedir a les bonificacions és un calvari per al contribuent, tot són obstacles i no hi ha informació. Molta gent que podria accedir a bonificacions, no coneix l'opció. Altres bonificacions contemplades a la llei no s'apliquen a Simat, però per contra sí s'apliquen tots els impostos, taxes i preus possibles.
El regidor d'EU-Arc Iris ha expressat en diverses ocasions el seu descord en la política tributària del tripartit, i de fet, un dels eixos de la pròxima campanya electoral serà la rebaixa substantiva d'impostos i taxes, a costa de sacrificar despeses que no són imprescindibles en temps de rosegons, com per eixemple, els aplecs.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aplecs i el que no son aplecs,que hi ha un bon rastre.

Anònim ha dit...

El Sr.Serra com que viu de l’Estat
i té el pa assegurat,
al pobre li venen
atacs de il•luminat
Se li presenten de sobte,
per sorpresa, fortuït,
a peu dret, assegut a terra
o bé estirat al llit.

I aleshores ell,
s'infla, s'infla, s'infla,
com un globus de festa majors
i s'enlaira i vola, vola, vola,
dalt del cel sembla un cigró,
però ai! quan es desinfla
llavors tot corre cuita,
perquè si no hi som a temps
mare meva, quina truita!

No hi ha metge que li trobi
el remei adequat,
per curar-li aquests atacs,
atacs de il•luminat.

S'han trobat les forces mortes,
les forces vives del poble
i entre tots li han feta grossa
però ell sempre feliç,
no, no, no, no hi ha manera
de cop s'infla, alça el vol,
plogui, nevi o bé glaci
faci vent o faci sol.

I aleshores ell,
s'infla, s'infla, s'infla,
com un globus de festa majors
i s'enlaira i vola, vola, vola,
dalt del cel sembla un cigró,
però ai! quan es desinfla
llavors tot corre cuita,
perquè si no hi som a temps
mare meva, quina truita!

Anònim ha dit...

Les ordenances fiscals canvien per la feïna ben feta. i per la exel·len gestió del Regidor d'Esquerra.

Anònim ha dit...

No sé què passa, que quan hi ha alguna cosa, siga bona o dolenta, sempre és perquè el regidor d'esquerra ho ha fet bé. Si es pugen els impostos, Serra ho ha fet genial, si es baixen perquè ja no pot suportar les queixes, Serra ho ha fet genial. Si ens lleven les ajudes al voluntriat, perquè la magnífica gestió de Serra les fa innecessàries. Si no s'ha cremat més muntanya, gràcies a la gestió de Serra. Si a les Foies i als Corrals estan que bufen, són injustos amb Serra. Alguna vegada s'ha equivocat el magnànim Serra?

Anònim ha dit...

Alguna cosa ha fet be el regidor d'Esquerra?
Gerardo pregunta-li, al teus regidors?
David i Sebastià pel PPSOE, Victor pel "Nacionalistas de izquierdas".
per que voten majoritàriament a favor les propostes d'Esquerra.
ah per cert quantes propostes plantegen tots ells juntets?