divendres, 5 de novembre del 2010

A COLP D'ULL: CARRER DE LA PISTA



Catorze mesos, dos setmanes i tres dies porten a la vorera les tanques de la imatge. No hem dit res fins ara perquè pensàvem comprovar fins a quan era capaç l'Ajuntament de permetre una absurda obstrucció de la vorera com esta, però com que sembla que les tanques hi estaran in eternum si ningú ho denuncia, ens hem fet l'ànim. Ara bé, també és condició suficient que ho denuncie Arc Iris per a que les tanques continuen a la vorera fins el 2050. Dit queda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fets, no promeses. La Font Gran.

La Font Gran és un important naixement natural d'aigua que es troba en la plaça homònima, en el centre del municipi. La font consisteix en un gran embassament d'aigua natural que prové de la serra limítrof, a través d'aqüífers subterranis que fan emergir les aigües en l’esmentat punt.
Es té interés de vetllar per la qualitat i neteja de les dites aigües, tant des del punt de vista de la salubritat (és un estany que s'ubica en el centre de la població i desaigua en el riu Vaca), com des del punt de vista econòmic, perquè és un reclam turístic.
El 8 de febrer del 2006 afloraren aigües grises i fecals a la Font Gran; mai s'havia sentit l'olor putrefacta.
Des d’aquell moment, la gent d'Esquerra ens proposàrem afrontar el sanejament de l’indret natural més emblemàtic i entranyable del nostre poble.
El 24 de febrer de 2006 nosaltres ja teníem les anàlisis microbiològics que tant el Govern Local del PSOE com l’Autonòmic del PP, s'oblidaren d'encomanar, anàlisis que ens confirmaren que l'aigua estava contaminada.
En els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2007 i 2008, ja presentarem una esmena per sanejar la Font. Gran. Tant en l'any 2007 com en el 2008, dita esmena va ser rebutjada en el Congrés de Diputats pels vots negatius dels grups majoritaris PSOE, PP i per l'abstenció d’IU.
En el 2009 per fi es va transaccionar l'esmena presentada per Esquerra (esmena núm.2348) " Saneamiento de la Font Gran de Simat de la Valldigna per una dotació econòmica de 100.000 euros.
En aquests moments, ja tenim el conveni signat per l’ex ministra de vivenda Beatriz Corredor per executar el projecte d'Urbanització "Obres de sanejament de la Font Gran, Fase-I" que compren diferents actuacions:
• Renovació de l'antiga i obsoleta xarxa de sanejament existent (de formigó i amb moltes fugues) en l'entorn de la plaça, per una altra de nova més estanca.
• Millora de la xarxa de pluvials de l'entorn de la Font Gran per a evitar que, les aigües d'escolament de la resta de la població, molt contaminades al discórrer en superfície pels carrers del municipi, aboquen en la bassa de la Font Gran.
• Renovació de la vella xarxa d'abastiment de fibrociment existent en l'entorn de la Font Gran, tant per evitar la gran quantitat de fugues que presenten, com per a eliminar de l'entorn de la Font Gran un material tan potencialment contaminant com és el fibrociment.
Aquesta setmana ens aplega una grata noticia que hauria d’alegrar a tots els simaters i simateres. El grup d'Esquerra Republicana en el Congrés aconsegueix 200.000 euros per completar el projecte de sanejament de la Font Gran segona fase.
Podem sentir-nos orgullosos de la tasca dels nostres diputats. A Simat no hi ha cap altre grup polític que haja aconseguit una inversió directa en clau d'esmenes als PGE. Amb aquestos ja van 300000 euros.
Personalment considere una falta de sensibilitat i un atac a la integritat dels valencians i simaters les declaracions de la directora de campanya del PPCV, Paula Sánchez de León, que afirmava ahir que pel País Valencià és “absolutamente intolerable que el Gobierno acepte una enmienda de ERC a los Presupuestos Generales del Estado y apoye con el dinero de todos los españoles, acciones en contra de los valencianos, que son promovidas por ERC”. En compte de promocionar grans esdeveniments, viatges i visites, el que hauria de fer el PP és gestionar de manera transparent els diners dels valencians i destinar inversions en la protecció del nostre territori que és el nostre patrimoni.