divendres, 1 d’octubre del 2010

SENSE POLÍTICA DE JOVENTUT: UNA GENERACIÓ PERDUDA

Quina ha estat la política de joventut de l'Ajuntament de Simat? Algú té una resposta? No hi ha opcions ni alternatives, ni tan sols una mínima ocurrència. Ni en matèria d'estudi, ni de treball, ni de formació, ni d'oci. El fracàs escolar és del 24% mentre que la mitjana a la Safor és del 10%. És a dir, un de cada quatre joves simaters deixa l'educació obligatòria sense obtindre cap titulació. Este fenòmen podria tindre explicació en municipis i ciutats de tradició industrial on aconseguir un lloc de treball és només qüestió de voluntat. No obstant, a Simat més enllà de l'educació només hi ha un abisme d'atur i manca de perspectives. La rajola ja no funciona, i l'horta fa més anys encara que ha deixat de funcionar. Per tant, res funciona a Simat.
I què ha fet el nostre ajuntament? Ha pres alguna mesura per combatre el fracàs escolar? Ha previst de disuadir aquells que tenien intenció de deixar els estudis per a caure en el parany de la desocupació? Ha posat algun especialista a combatre el problema? Ha mirat d'ajudar els joves encara que només siga per subvencionar el transport a l'institut? Els ha donat alguna alternativa al camp laboral? Ha fomentat l'interès per activitats o oficis creatius? Els ha donat oportunitat de fer carrera a altres camps, com ara l'esport professional? No.
Hi ha molts joves més preocupats perquè la planta de marihuana que tenen plantada al corral cresca sana, que per preparar-se en alguna activitat productiva que els permeta garantir-se el futur i el benestar. Hi ha punts fixes de venda de droga a Simat que tothom coneix, que fan temps que hi són, i ningú en fa res. Una tragèdia.
Dir oci a Simat, d'altra banda, és el mateix que dir cotxe i kilòmetres de carretera. Simat no té res que resulte atractiu a la joventut.
Fer esport federat a Simat implica cotxe i desplaçaments. Els joves que volien jugar a futbol a Simat ho han acabat fent a Tavernes, Benifairó i altres municipis.
L'Ajuntament de Simat ha fracassat de forma tradicional, no només en l'actual legislatura, en moltes polítiques, però especialment en polítiques de joventut. I la tradició, com bona tradició, es manté.
L'actual equip de govern també està fracassant en moltes polítiques, però el fracàs que mès dol i el que més lamentarem és el de les polítiques de joventut.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Joventut:
Seguint la tradició, el tripartit ha fet lo mateix que s'ha fet en els 30 anys anteriors: NO RES

Anònim ha dit...

Parlant joventut i de càrrecs; he sentit rumors que el fill del Superregidor "ja" està treballant en l´Ajuntament de Simat.
Algú sap algo?

Anònim ha dit...

Este estiu al menys, si que treballava.