divendres, 11 de juny del 2010

PREOCUPACIÓ PER LES PROCESSONS


LES OBRES DEL CARRER MAJOR NO ESTARAN ENLLESTIDES I OBLIGARAN A MODIFICAR L'ITINERARI


L'alarma s'ha apoderat dels catòlics creients, practicants, feligresos, militants del Bloc, i ateus que disfruten de les processons com expressió etnològica arcaica i resposta terrenal a tot allò a què la humanitat encara no ha trobat explicació científica.
Segons ha pogut confirmar Arc Iris de fonts de les empreses adjudicatàries de la remodelació del carrer Major, les obres no acabaran fins a novembre, i per tant no estaran enllestides per les processons de Santa Anna a final de juliol, i dels Santets de la Pedra, Mare de Déu de Gràcia i Crist de la Fe de principis d'agost. Les obres afecten a gran part de l'itinerari habitual de les processons, i a més el carrer Major és l'únic tram processional que es fa per partida doble, d'anada i de tornada. L'alcaldessa Sirerol no ha mostrat massa sentit de l'oportunitat en el moment de l'adjudicació de les obres, més encara quan potser enguany serà l'única oportunitat que tindrà de desfilar al lloc preferent com a primera autoritat. No obstant, deu haver prevalgut el desig de tallar la cinta abans d'esgotar el mandat.
Arc Iris, fent-se ressò de la preocupació dels feligresos simaters, proposa al regidor de Festes diversos itineraris alternatius. Un pot ser desviar la processó cap a la Font Menor, fer la volta a la magnífica obra de l'estudi Vetges Tu, parar-se per rendir honors a la creu que inexplicablement presideix l'entrada de Simat, i desfer el camí per l'Avinguda Font Menor fins a l'església.
Una segon opció pot ser la de desviar la comitiva carrer de l'Om amunt, recórrer la travessia del carrer del Calvari, i fer tres voltes al via crucis del Calvari per a tornar pels carrers Sant Roc i Joanot Martorell fins a l'església.
La tercera opció passa per fer baixar les processons pel carrer Corralot, enfilar l'avinguda Jaume I fins a la Font Gran, entrar les peanes dins la Font com en la processó del Gos, i tornar pel passeig Nou d'Octubre fins a l'avingua de la Valldigna per arribar a l'església de nou pel carrer Corralot.
La quarta opció passa per suprimir enguany les processons a la vista de la dificultat física que comporten els possibles itineraris alternatius, tot salvaguardant la salut dels portadors d'andes.
Per tal de trobar la millor opció, Arc Iris enceta ara mateix una enquesta amb els possibles itineraris de les processons per tal que els lectors s'hi puguen pronunciar i ajuden a resoldre el maldecap.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si les autoritats representen a tot el poble i no sols als seus votants, no deurien presidir cap provessó.
Deurien anar en plan particular i en la fila com tots.

Anònim ha dit...

Estos son els que volen un estat laic.Pero`quant manen son els primers en acudir a la processo.
Com diria Forges,VAYA TROPA.