dijous, 6 de maig del 2010

199 ATURATS

EU-ARC IRIS PROPOSARÀ UN PAQUET DE MESURES PER ESTIMULAR L'OCUPACIÓ
Cent noranta-nou simaters estan a l'atur, d'acord amb les darreres dades de l'INEM corresponents al mes d'abril. Amb una població activa que no arriba a les dues mil persones, la xifra representa un percentatge d'atur superior al 20%, per damunt de la mitjana estatal i fins i tot lleugerament superior a la mitjana del País Valencià, situada al 23%. És una catàstrofe mai coneguda al municipi, on sempre el camp havia estat capaç d'absorbir l'excés de mà d'obra.
EU-Arc Iris vol fer prendre consciència de la situació a l'equip de govern i prepararà un paquet de mesures urgents per tal d'estimular l'activitat empresarial i la creació de llocs de treball. El turisme, on s'havien dipositat moltes esperances, ha estat un fracàs estrepitós, i el polígon industrial pateix un retard que difícilment podran explicar els actuals governants quan acabe el mandat.
Una de les primeres mesures que proposarà EU-Arc Iris és la reducció dràstica i immediata de les taxes i impostos a les empreses i empresaris individuals per tal d'estimular la implantació de noves activitats. Un autònom amb prou feines trau guanys a Simat perquè ha de fer front a mòduls, seguretat social i taxes municipals exagerades. Un dels principals errors de l'actual equip de govern ha estat duplicar la taxa de fem als establiments públics, una decisió de Joan Serra que ha posat als autònoms al límit de la rendibilitat. Amb eixes condicions pocs autònoms optaran per iniciar una activitat, i molt menys Simat serà una plaça atractiva per a empresaris forasters.
A més, EU-Arc Iris proposarà que la mesura siga aplicable enguany amb les modificacions pressupostàries que calguen. Això comportarà, és clar, una reducció de despeses que EU-Arc Iris ja ha previst amb la reducció de partides corrents com ara telefonia mòbil, protocol, farteres i saraus, com també aplecs que no sabem el que costen.
EU-Arc Iris considera inajornable estimular la creació de llocs de traball, sobretot per les males expectatives envers el polígon industrial, que ni està ni se l'espera a curt termini, encara que quan estiga si Serra ha de cobrar mil i pico euros de fem, vindrà sa tia.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore arquers, que no vegeu els polígons que s'han fet als últims 2 o 3 anys? s'han fet pocs i estan deserts. Pues MENOS MAL que l'equip de govern ha tingut més coneixement que vosaltres i no l'ha tirat avant, sino a més de estar buit el polígon, també estarien buides les butxaques dels simaters, perque fer-ne un val una MILIONADA, i això ho pagaríem entre tots.

Anònim ha dit...

A vore botiflers, si és que heu desestimat definitivament dotar a Simat d'un polígon, digue-ho obertament al poble, i no doneu pistes a través dels blogs.

Anònim ha dit...

ja, ja, ja, menos mal que estaven agustina i serra per a salvar-nos del desastre del polígon. O siga, que el retard del polígon és una decisió meditada i premeditada perquè van veure abans d'hora que això anava a ser un desastre. Ale, ves i ara ens en contes una de xinesos. La incompetència convertida ara en virtud. Ja, ja, ja

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga, el poligon era una prioritat urgent.
Ara resulta (sense avisar ni debatir amb ningú), que és una sort que no s'haja fet.
Si és així, dir-vos que sou impresentables , xanxulleros, foscos i miserables !!.
Les coses no es fan d'eixa manera.

Anònim ha dit...

Sempre que hi ha un comentari en contra, a vore els fantasmes de Serra i Agus. Jo supose que desde València, qui tinga que donar el vist i plau per al P.G.O.U. els haurà dit "encara que no és una decisió molt populista, anem a retrassar açò que sino l'empastre serà gran". Però no sols li ho hauran dit a l'Ajuntament de Simat, estaran diguent-ho a tots els Ajuntaments d'Espanya!!!

Anònim ha dit...

Vegueu com sou uns ...., si no fora per el Super-regidor hi hauria 200 parats i així sols 199 ja que té assessor.

Anònim ha dit...

TOT CENDRA CARMELO: a Guli Guli caldria possar-li un bossal Agus... al final de la tornada et ficarà amb un bon compromís, entre això i el neoblaverisme que ens has importat de Primat Reig, esdevindràs un cadaver polític, per que te se mengen els cucs del PPPSOE ... temps al temps.... DONA-LI PASAPORT a Guli, guli, i comença a llegir ... per que els assessors que tens semblen emborratxats de corrupteles

Anònim ha dit...

TOT CENDRA CARMELO: a Guli Guli caldria possar-li un bossal Agus... al final de la tornada et ficarà amb un bon compromís, entre això i el neoblaverisme que ens has importat de Primat Reig, esdevindràs un cadaver polític, per que te se mengen els cucs del PPPSOE ... temps al temps.... DONA-LI PASAPORT a Guli, guli, i comença a llegir ... per que els assessors que tens semblen emborratxats de corrupteles

Anònim ha dit...

que pase aquest any promte per favor, perque estos ens deixaran netets netets. nomes falta que ens cobren per caminar per la acera.

Anònim ha dit...

Ara en lo del polígon faran com en lo del carrer d'Al Tall. El borraran del mapa i mai sabrem qui ha sigut. I el que vullga obrir una empresa que vaja a Benifairó. Tiempo al tiempo.

Anònim ha dit...

Pero qui vol obrir una empresa ara en crisi SOTONTO???

Anònim ha dit...

si els listos son els de l'ajuntament... bon sous i bons apats i a insultar aqui al personal... POCA VERGONYA... fes la feina que et paguen MAMON ... ja que ha dit tonto no censureu MAMON,.... o més bé re MAMON

Anònim ha dit...

entonces com anem a crear treball SOBURRO???
digueu-ho clar que mon anem a pique iau.
Está clar que ara poques empreses noves es faran, pero conforme eu tenim, segur que no sen fa cap (i que no hi haga algun trasllat de comerç de simat a un altre poble, q algo es deia temps arrere, que afectaria a molts treballadors simaters, esperem que no pase)El poligon s´aguera tingut que fer anys enrere. Ademes Simat sera dels pobles mes mal comunicats de la comunitat, necesites mitja hora llarga per a agafar l´autovia en direcció on vullgues o ves ahi a xeraco i agafa l´autopista i tac a tac a pagar.
Simat es un poble sense futur. l´unic treball q hi ha aci es el de tota la vida, l´horta, i conforme va la cosa... eu deixarem perdre tot.
Anime a tota la gent jove a que estudien, intenten traures un carrera o un titul i que intenten buscar feina fora de simat, perque aci, res de res. Despres que vinguen en cap de setmana a vore la familia i en festes a vore les vaquetes (si el antitaurí no ho ha llevat, clar)

Anònim ha dit...

199 en l´atur ??? tranquils no pasa res ara eixiran unes ajudes i les tornarem a gastar amb els mateixos que estan fent 9 h. en negre mes guanyant cuasi 1000 € del paro..... i per cert feina que jo sapia no els ha faltat molta.... qui son ?????????..................................................................... els mateixos que anys enrere eren els que mes guanyaven al poble , per això ara els estem ajudant,per a que puguem mantindre el nivell de vida jejejeje...... qui son ?????? SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI,SI...... ELS CONSTRUCTORS o obrers

Anònim ha dit...

Eixe te rao.

Anònim ha dit...

entonces que fagen com cuan van fer l´ajuntament o el centre de salut o el musical. que donen la faena als de fora que els de fora contrataran a gent del poble. jejeje
Ai mare com está la cosa.
La faena del poble la tenen que fer els constructors del poble.
El que no pense així es perque tindrà cels o algo. però lo lògic es això.

Anònim ha dit...

L'ajuntament i la plaça els va fer salinas perque entonces palomares no podia adjudicar-se obra pública a simat, pero mentre palomares anava fent per tavernes. Era un intercanvi mentre montserrat acabava els planos del golf.

Anònim ha dit...

Cels? no son sels no rei no. Algo si, falta de duros, ja casi, casi que pa menjar.

Anònim ha dit...

Quanta raó ténen els dos últims anònims.
Ai si s'ascarbaren algunes coses............