dilluns, 15 de març del 2010

LA NOVA FONT GRAN S'INAUGURA EL 26 DE MARÇ

La Moncloa ha estat eliminada i substituïda per un jardí de cactus.

L'Ajuntament de Simat inaugurarà les obres de remodelació de la Font Gran el divendres 26 de març, amb dos setmanes de retard sobre la previsió inicial, que era la diada de la Valldigna. El mal temps i els dies de pluja han endarrerit les tasques, tot i que l'adjudicatari s'ha esforçat de valent i fins l'últim moment no es va descartar obrir l'espai par a la celebració del Dia de la Valldigna.
La nova Font Gran ha generat una diversitat d'opinions. No obstant, a Arc Iris mantenim que el debat és purament estètic. No es pot negar que la intervenció és tècnicament impecable i que representa una millora funcional important, però d'altra banda una gran part de les persones consultades per la nostra agrupació haguera preferit una rehabilitació dels elements originals, més que una substitució dràstica, que és el que s'ha fet. L'argument és que la Font Gran ja no hi és, i ara tenim altra Font Gran absolutament distinta. Els elements antics generen nostàlgia, i moltes de les persones consultades fan en falta la Font Gran tal com era.
Els antics xorrets i l'antic accés a l'aigua, les baranes de gelosia i boles roges amb l'escut de Simat, i les antigues escales del pont, així com els bancs que voltaven la font per l'exterior, són alguns dels elements que més es fan en falta.
Altra de les intervencions que més costa entendre als veïns són els voladors que s'han alçat sobre la làmina d'aigua. És una actuació que no s'entén pel fet que redueix la làmina d'aigua i no proporciona una visió distinta de la que es tenia des de les antigues baranes.
I sobretot, l'actuació més discutida és l'eliminació de la Moncloa, nom com es coneixia el banc de baix del pi que era lloc de barret permanent. La Monclona ha estat eliminada i substituïda per un minijardí de cactus.
La remodelació de la Font Gran, que ha costat vora un milió d'euros, ha estat fruit de la sintonia entre el PSPV local i el Govern central, i en certa manera compensa el cost que ha suposat la manca de sintonia entre el govern local i el de la Generalitat i la Diputació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo he tirat en falta eixa participació ciudadana que tant pregona l'equip de govern.Tot propaganda i falta de respecte al ciutadà.

Anònim ha dit...

Dos cosetes.
Primer, que efectivmant massa porlam y pedra.

I segon, que "la Moncloa" ja era tot una institució on podies parar a fer barret i on la gent passava el temps mirant qui passa.