diumenge, 28 de febrer del 2010

LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ DEIXA TIRAT A BENIFAIRÓ

El populisme barat del PP de Tavernes respecte de l'assignació d'alumnes al nou institut la Valldigna ha sortit efecte, i la Conselleria d'Educació ha acordat reordenar les adscripcions per beneficiar a Tavernes, i ho ha fet exclusivamente a costa de Benifairó. D'aquesta manera, per tal d'augmentar el nombre d'alumnes de Tavernes que aniran a l'institut nou, s'ha hagut de sacrificar als alumnes de Benifairó, que si inicialment quedaven adscrits al nou institut, ara s'ha decidit que seguiran anant al vell.
I perquè ha estat Benifairó la víctima? Principalment hi han influit les perspectives electorals. A Benifairó el PP no té perspectives de mejar-se una rosca les pròximes eleccions, i per tant, a la Conselleria d'Educació i a la direcció del PP tant els fa la reacció dels veïns de Benifairó. Ara bé, Simat no anaven a tocar-lo perquè les perspectives electorals del PP a aquest munici són distintes.
Estem davant un xantatge sense precedents i d'una instrumentalització política del poder institucional en mans del PP en benefici propi.
Simat ha estat solidari amb Benifairó i a través dels órgans de la seua comunitat escolar ha expressat el rebuig a l'ordre de la conselleria que reassigna els alumnes, tot i que a Benifairó en un principi desconfiaven de la reacció dels simaters.
Ni Simat ni Benifarió poden tolerar que la conselleria haja cedit al xantatge de l'alcalde de Tavernes, i el que han de fer ara és negar-se a acudir als instituts que els pertoca i reclamar-ne un de propi.